Ministr vnitra Chovanec představí nové vedení úřadu

11.02.2014 6:45

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes představí nové vedení resortu. Mělo by jít o náměstky a další lidi, které si přivede jako nový šéf ministerstva. Dříve řešil problémy týkající se dvou policejních prezidentů.

Ministr vnitra Chovanec představí nové vedení úřadu
Foto: archiv Milana Chovance
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Chovanec zveřejní změny na ministerstvu na dopoledním setkání s novináři. Ministr dopředu podrobnosti nesdělil, média zatím spekulovala o náměstkovi Petru Osvaldovi (ČSSD), který se věnuje evropským fondům.

Chovanec zatím řešil zejména problémy ohledně dvojvládí na policejním prezidiu. Nového šéfa sboru najde ve výběrovém řízení, do té doby policii povede její náměstek.

Policejní prezident Petr Lessy skončí ve funkci 28. února. Jeho předchůdce Martin Červíček trvá na dokončení právního rozkladu svého odvolání, aby se ukázalo, jestli ministr vnitra může zasahovat například do personálních kompetencí šéfa policie.

První fází výběru bude nabídkové řízení, kde by mohl být výsledek do dubna. Pokud se v něm nikdo nenajde, pak přijde na řadu výběrové řízení, jehož výsledek se podle odhadu ministra protáhne zhruba o měsíc až dva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…