Ministr zdravotnictví: Vyčinil jsem Zemanovi, že si dal panáka. Řekl, že musel

02.09.2013 7:26

Ministr zdravotnictví Martin Holcát je zároveň šéfem lékařského týmu, který pečuje o zdraví prezidenta Miloše Zemana. V rozhovoru pro deník Blesk Holcát hlavu státu pochválil, řídí se prý pokyny svých lékařů, dodržuje dietu a omezil také alkohol. Navíc na něj dohlíží manželka Ivana.

Ministr zdravotnictví: Vyčinil jsem Zemanovi, že si dal panáka. Řekl, že musel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Současný stav prezidenta je podle ministra velmi dobrý. "Vypadá dobře, na svůj věk čile a poslouchá rady lékařů. Jsme tedy naprosto spokojení," uvedl Holcát pro deník Blesk. Dodržuje také dietu, zhubl prý už tři kila a zlepšil se i jeho krevní obraz. Na správný jídelníček dohlíží speciální tým dietologů.

Skleničce občas neunikne

Ačkoli Zeman nemá zakázaný ani alkohol, jde o to, aby ho konzumoval v rozumném množství. Za fotky, které ukazovaly, jak si hlava státu dopřává panáka rumu, už prý dostal Zeman od Holcáta vyhubováno. "Za to jsem Miloši Zemanovi vyčinil. Zdůvodnil mi to tak, že jako hlava státu musí dodržovat určitou etiketu a pokud mu někdo něco nabídne, neměl by to odmítat," řekl ministr.

Zeman podle Holcáta významně omezil také kouření. "Dříve vykouřil přes dvě krabičky cigaret denně, teď už ne víc než jednu. Aby si to vynahradil, přešel zčásti na doutníky a dýmku. Nicméně to jako lékař nevidím jako tolik škodlivé," uvedl ministr.

Hlídá ho první dáma

Na dodržování zdravého životního stylu nedohlíží prezidentovo lékařské konzilium, Zeman prý ale hodně dá na svou manželku Ivanu. "A ta se o jeho zdraví zajímá opravdu dost. Dokonce se svým mužem přišla i na setkání s lékaři, což nás, popravdě, velmi těší," doplnil Holcát.

Šéf lékařského týmu oceňuje, že Zeman velmi respektuje lidi starající se o jeho zdraví. Už v minulosti, kdy měl potíže s ledvinovými kameny, prý důsledně dodržoval doporučení ošetřujících lékařů. "Opravdu, i Miloš Zeman, sebevědomý a silný politik, je něčeho takového, jako je pokora, schopen," tvrdí ministr zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…