Ministr zdravotnictví zajistil pomoc medikům. Starají se o nakažené v domově pro seniory. Trvalo to necelých 57 minut

04.04.2020 20:58

Jak už ParlamentníListy.cz v sobotu večer informovaly, domov se zvláštním režimem v Břevnici na Havlíčkobrodsku se dostal do problémů v souvislosti s ochrannými pomůckami. Speciální domov je určen zejména pro klienty s Alzheimerovou chorobou a s jinými typy demencí. Mezi tamními pacienty je zhruba dvacítka nakažených koronavirem, o které se starají medici. Těm se ovšem nedostávalo ochranných obleků.

Ministr zdravotnictví zajistil pomoc medikům. Starají se o nakažené v domově pro seniory. Trvalo to necelých 57 minut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Anketa

Kdo podle Vás pohořel v boji s koronavirem?

hlasovalo: 19941 lidí
„Hejtman kraje už žádné obleky nemá, snažili jsme se je získat, kde to šlo, ale zatím marně, prosím, pokud můžete, oslovte resort zdravotnictví s prosbou o pomoc,“ uvedl náš zdroj. „Já jsem osobně čekal, že ochrana těch, kteří se starají, bude pro pana Hamáčka prioritou, ale to se evidentně neděje, prosím, pomozte!“ uzavřel krátký telefonický rozhovor náš čtenář.

Dodejme, že předseda ČSSD a ministr vnitra je v současnosti také v pozici šéfa Ústředního krizového štábu. Je tak za předávání pomůcek prakticky zodpovědný. Lidé z výše uvedeného domova se ovšem pomoci nedočkali a obrátili se proto na resort zdravotnictví.

ParlamentníListy.cz s ministrem Adamem Vojtěchem hovořily v sobotu zhruba v 19 hodin. A už o necelou hodinu později bylo jasné, že slib, který ministr dal, splnil beze zbytku. Zajistil nejen ochranné obleky, ale i další bezpečnostní pomůcky.

„Spolu s ochrannými obleky dostanou také respirátory, rukavice, návleky na obuv. Zkrátka vše, aby byli kompletně vybaveni, musíme mediky chránit, vždyť jsou to mladí lidé, kteří tam takto dobrovolně pracují,“ sdělil ministr Vojtěch redakci.

Jak ovšem pro ParlamentníListy.cz uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD): „Mohu jednoznačně vyloučit, že by v Domově v Břevnici byly jakékoli problémy s nedostatkem ochranných obleků." Na místě je prý přítomno také několik hasičů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…