Ministr zemědělství se rozplýval nad českým řízkem. Zapomněl dodat, že ho zapíjí americkým pivem

05.11.2014 14:11

Marian Jurečka podle množícího se počtu informací, jež naše redakce má, dělá vše pro svou medializaci s cílem obsadit vrcholná místa v KDU-ČSL. Jak nás ale informoval jeden ze členů strany, na svém Facebooku udělal trapnou chybu.

Ministr zemědělství se rozplýval nad českým řízkem. Zapomněl dodat, že ho zapíjí americkým pivem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

„Marian, který se tak rád pyšní tím, jak farmaří, a přitom na polích maká jeho tchán, udělal velmi vtipnou chybu, jen se podívejte na jeho Facebook a odvoďte si závěr sami," sdělil naší redakce člen vedení KDU-ČSL, který si nepřál být jmenován. „On se tam chvástá, jak podporuje české potraviny a přitom to dělá ve jménu USA," doplnil s úsměvem.

O co se jedná? Jurečka na svém profilu k přiložené fotografii napsal: „Po debate v Partii k podpore vlastni potravinove sobestacnosti, rustu naseho zemedelstvi a potravinarstvi si davam k obedu veprove rizecky z tuzemskeho chovu." Zapomenul však dodat, že pivo, kterým vydatný oběd zapíjí, tedy Staropramen, je v držení americké společnosti Molson Coors Brewing Company. Ta mimochodem patří mezi největší pivovarnické společnosti světa.

Jurečka vzápětí vydal tiskovou zprávu, kterak u stánku České republiky v Koreji podporuje naše zemědělství. České firmy v předchozích letech v Jižní Koreji představovaly své výrobky především formou vzorkové prezentace na stánku českého zastupitelského úřadu. Letos se v této zemi naši podnikatelé přímo účastní již druhého veletrhu. „Měli byste se zaměřit také na jeho minulost prodavače hrnců a vztah s panem Babišem," doplnil náš lidovecký zdroj.

Ministr zemědělství se ale proti kritice ostře ohradil s tím, že žádné vazby na Andreje Babiše, kromě spolupráce v rámci koaliční vlády, nemá. Dodal také, že se jedná o pomlouvačnou zprávu, která postrádá pravdivá fakta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…