Ministra prý dělat nechtěl, mohl si vybírat. Jiří Paroubek zamete před vlastním prahem a pak...

21.04.2017 15:59

Expremiér za ČSSD Jiří Paroubek uvažuje o návratu do politiky. K sociálním demokratům se však nechystá, má ale nabídky od jiných stran. Píše to server iHNed.cz.

Ministra prý dělat nechtěl, mohl si vybírat. Jiří Paroubek zamete před vlastním prahem a pak...
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek se o stesku po politice vyjádřil v diskuzi organizované Politologickým klubem Fakulty sociálních věd. Zároveň však uvedl, že jsou hodnoty větší, než je politika. Návratu by se tedy nebránil, obzvláště když podle svých slov vidí výkony některých svých nástupců. V diskuzi pak zdůraznil své úspěchy – například velmi výrazný zisk podpory pro ČSSD v letech 2005 a 2006. 

Na kandidátce pro parlamentní volby v letošním roce jej však nenajdete, neboť si chce nejdříve vyřešit rodinnou situaci. Konkrétní být nechtěl, ale do ČSSD prý nepůjde. Ostatně, ani strana by o něj příliš nestála. Například ministryně práce Michaela Marksová řekla jasně, že by s jeho návratem nesouhlasila. V době po krajských volbách však měl Paroubek nabídky asi od 10 místních organizací sociálních demokratů, nikde se však na kandidátku nedostal.  

Expremiér dokonce tvrdí, že měl nabídku od ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) na ministerský post. O něj však nestál a chtěl raději volebního lídra, což Chovanec podle jeho slov odmítl. Jak však dodává server, Chovanec takovou nabídku oficiálně nikdy nepotvrdil. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…