Ministře Prachaři, jděte. Budete koukat, odkud zazněla tato výzva

21.10.2014 17:46

Porážka ministra dopravy Antonína Prachaře (ANO), který neuspěl ve druhém kole senátních voleb, může v hnutí ANO posílit spekulace o tom, že by se ho Andrej Babiš rád zbavil. Informoval o tom server Lidovky.cz, podle něhož zastáncem odchodu Prachaře z ministerské funkce je poslanec Babišova hnutí a bývalý novinář Martin Komárek.

Ministře Prachaři, jděte. Budete koukat, odkud zazněla tato výzva
Foto: ANO
Popisek: Ministr dopravy Antonín Prachař

„Myslím, že ministr, který neprojde volbami, by měl rezignovat,“ citoval server Komárkova slova.

Jenže Prachař zřejmě rezignovat nehodlá. To, že nebyl zvolen senátorem, nebere jako prohru. „Budu dělat dál svoji práci,“ řekl Prachař v povolebním rozhovoru pro zmíněný web.

Ten ale naznačil, že Prachař by ve funkci mohl skončit, a to již na počátku příštího roku. Podle Babiše by totiž ANO mělo už v lednu vyhodnotit práci ministrů. „Tehdy se pravděpodobně rozhodne, zda-li Prachař setrvá na Ministerstvu dopravy, nebo bude nahrazen,“ uvedl server.

Ministra dopravy kritizuje za vedení rezortu také předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD). Prachařovi jsou vyčítány například nevyřešené personální záležitosti na Ředitelství silnic a dálnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…