Ministři ČSSD podpořili kampaň proti násilí na ženách

28.11.2020 7:02

Tento týden proběhl mezinárodní den proti násilí na ženách. Celosvětově se 35 procent žen během svého života setkalo s fyzickým nebo sexuálním násilím ze strany svého partnera nebo jiného muže. Do oranžové kampaně OSN, která to chce zastavit, se přidali také politici ČSSD.

Ministři ČSSD podpořili kampaň proti násilí na ženách
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

„Každá třetí žena ve svém životě zažila fyzické nebo sexuální násilí. A i když násilí na ženách není často vidět, o to hrůznější je. V případě vražd na ženách je to v polovině případů někdo blízký - přítel nebo příbuzný. Právě proto startuje v OSN kampaň, která chce s násilím bojovat. A já ji rozhodně podporuji!“ napsal na facebooku ministr vnitra Jan Hamáček.
 

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí
Do kampaně se připojila také ministryně Jana Maláčová. „Schovaná peněženka, zastrašování, nepříjemné vzkazy. I takové může být domácí násilí. Tiché a neviditelné. O to plíživěji se vkrádá do životů těch, kteří ho zažívají. A o to závažnější je!!? Bohužel dnes nebojujeme pouze s pandemií koronaviru, ale i s “pandemii násilí”. Dnes startuje Oranžová kampaň OSN, která chce tohle zhoubné šíření bolesti zastavit. Já se k ní připojuji! Násilí v jakékoli formě je pro mě nepřijatelné. A nemůžeme akceptovat, aby ho za svůj život zažívala každá třetí dívka nebo žena. Domov má být místem bezpečí,“ přidala se Maláčová. 
 
Dalším ministrem ČSSD, který kampaň podpořil, byl ministr zahraničí Tomáš Petříček.  Ten informoval o tom, že se jeho ministerstvo připojilo k iniciativě, a to oranžově nasvícením Černínským palácem. 
 
„Omezení volného pohybu spojené s pandemií nutí oběti být s agresory neustále doma. Je to zkrátka téma, které se musí začít řešit," dodal Tomáš Petříček.
 
Šestnáctidenní kampaň odstartovala na Mezinárodní den za odstranění násilí na ženách, a vyvrcholí 10.prosince na Den lidských práv.
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…