Ministři ČSSD představí výsledky kontrol na svých ministerstvech

11.07.2014 6:14

Sociálnědemokratičtí ministři dnes v Lidovém domě představí výsledky hloubkových kontrol na svých ministerstvech. Předpokládá se, že upozorní především na některé zakázky z dob svých předchůdců. ČSSD stojí v čele ministerstev práce, školství, zdravotnictví, průmyslu, vnitra, zahraničí a lidských práv.

Ministři ČSSD představí výsledky kontrol na svých ministerstvech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády premiéra Bohuslava Sobotky

Například ministerstvo školství už dříve uvedlo, že auditoři našli chyby v národních evropských projektech za více než 200 milionů korun a nepořádek v externích smlouvách.

Už v červnu výsledky auditů na svých ministerstvech představili ministři za ANO. Podle jejich zjištění úřady například pořizovaly v letech 2011 až 2013 auta, počítače, kancelářský papír nebo telekomunikační služby za výrazně rozdílné ceny. V některých případech se ceny lišily až o stovky procent. Zjistilo se rovněž, že ministerstva obchodují s firmami bez zaměstnanců nebo v likvidaci. Na šesti ministerstvech spravovaných hnutím ANO nebylo možné z řady důvodů dohledat veřejné zakázky k fakturám za 16 miliard korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…