Ministři dnes v Karviné znovu budou jednat o situaci v OKD

24.03.2016 6:32

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek dnes v Karviné znovu budou jednat o situaci v těžební společnosti OKD, která se potýká s existenčními problémy.

Ministři dnes v Karviné znovu budou jednat o situaci v OKD
Foto: OKD
Popisek: OKD

Setkají se nejen s vedením OKD, ale i s představiteli dotčených měst, s nimiž budou diskutovat o situaci v těžební společnosti a hrozících dopadech na region. Naplánovanou mají rovněž schůzku s vedením odborové organizace.

OKD je v existenčních problémech, hlavně kvůli klesajícím cenám uhlí. Těžba je pro firmu ztrátová i přes úsporná opatření, hrozí uzavírání dolů a propouštění. Kromě pracovníků OKD jsou ohrožena i místa tisíců lidí v navazujících profesích. Právě ministerstva práce a průmyslu chystají seznam opatření, jež mají pomoci propouštěným.

OKD patří společnosti New World Resources (NWR), jež má nového majitele – skupinu Ad Hoc Group (AHG), která sdružuje tři nadnárodní investiční společnosti, dosavadní věřitele firmy.

reklama

autor: čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…