Ministři obrany a životního prostředí budou v Příbrami jednat o CHKO Brdy

29.09.2015 6:21

Ministři obrany a životního prostředí Martin Stropnický a Richard Brabec (oba ANO) dnes budou v Příbrami jednat o plánovaném vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Brdy. Spolu se zástupci ministerstva vnitra, Středočeského a Plzeňského kraje a starosty budou probírat například turistické značení či postup pyrotechnické očisty.

Ministři obrany a životního prostředí budou v Příbrami jednat o CHKO Brdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Brdský vojenský újezd bude koncem roku zrušen. Místo něj vznikne chráněná krajinná oblast a rozsáhlé území, které po desetiletí využívali vojáci, se otevře veřejnosti a turistickému ruchu. Klub českých turistů by měl začít se značením tras pro výletníky po 1. lednu.

Okrajové části vojenského újezdu armáda o víkendech zpřístupnila už v roce 2008, od příštího roku se území, které bude návštěvníkům Brd přístupné, dále rozšíří. Kromě posádkového cvičiště pro 13. dělostřelecký pluk v Jincích zůstanou trvale nepřístupné dopadové plochy Tok a Jordán. V letech 2016 a 2017 se bude postupně zpřístupňovat i území v centrální části Brd, kde se od roku 2012 pracuje na pyrotechnické očistě.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…