Ministři opouštěli Rusnokův kabinet s dluhy

28.03.2014 9:06

Bývalí ministři Rusnokovy vlády odcházeli z kabinetu často s dluhy. S odvoláním na jejich majetková přiznání, která odcházející ministři musejí ze zákona podávat, o tom informuje páteční Právo. S nejvyšším dluhem, 1 936 102 korun, odcházel z vlády bývalý ministr pro místní rozvoj František Lukl, kterému právě tato částka chyběla do splacení hypotéky.

Ministři opouštěli Rusnokův kabinet s dluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Exministru vnitra Martinu Pecinovi zbývalo na hypotéce doplatit 900 tisíc korun. „Pecina současně přiznal, že loni zakoupil dluhopisy za 600 tisíc,“ podotkl list, podle kterého hypotéku a úvěr za zhruba půl milionu přiznali také exministr zahraničí Jan Kohout a exministr školství Dalibor Štys.

Naopak exministr financí Jan Fischer opouštěl kabinet jen s nevelkými dluhy. „Po odchodu z vlády mu zbývalo doplatit sto tisíc, které použil k rekonstrukci chalupy, a dalších 40 tisíc, které mu posloužily k pořízení bytu v privatizaci. Loni Fischer, jak přiznal, investoval 700 tisíc do zařízení a vybavení bytu,“ podotkl deník s tím, že přiznání některých ministrů, včetně expremiéra Jiřího Rusnoka, zůstala prázdná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…