Ministři zahraničí V4 budou jednat o bezpečnosti na Balkáně

29.11.2016 6:23

Ministři zahraničí zemí visegrádské skupiny a západního Balkánu se dnes scházejí ve Varšavě k jednání o bezpečnostní situaci ve střední a jihovýchodní Evropě. Rozhovory se budou týkat zejména dopadů migrační krize, protože přes oblast západního Balkánu v uplynulém roce prošly stovky tisíc uprchlíků směřujících převážně do Německa.

Ministři zahraničí V4 budou jednat o bezpečnosti na Balkáně
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

Ministři zahraničí se budou zabývat také snahou zemí západního Balkánu o začlenění do Evropské unie a pokrokem v přístupových jednáních. Země visegrádské čtyřky, tedy Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko, budou chtít na schůzce integrační úsilí balkánských států podpořit.

Kromě zástupců V4 a šesti zemí západního Balkánu se dnešního jednání jako hosté zúčastní i představitelé Slovinska, Chorvatska, Rumunska, Bulharska, Řecka a Itálie. Na jednání ve Varšavě bude také místopředsedkyně Evropské komise a šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…