Ministryně Jourová odpovídá čtenářům. Takto to prý myslí Babiš a kolega Pilný

04.06.2014 16:24

Je jedno, zda zákony dělá vláda nebo jiní poslanci, ale musí je dělat kvalitně. Toto je základní poselství ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO), která hájila svého stranického kolegu Ivana Pilného ve věci registru smluv. Hájila ale i předsedu hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše.

Ministryně Jourová odpovídá čtenářům. Takto to prý myslí Babiš a kolega Pilný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz se obrátil s dotazem na ministryni pro místní rozvoj Věru Jourovou (ANO) a chtěl vědět, jak je možné, že hnutí ANO, přesněji řečeno jeho poslanec Ivan Pilný, ustupuje od nápadu zavést registr smluv. Hnutí ho před volbami propagovalo a čtenář má za to, že se tímto zpronevěřuje svým slibům. Ministryně to ale vidí jinak.

Jak se mají dělat zákony? Prý hlavně pořádně

„Pokud je mi známo, pan poslanec Pilný navrhl, aby vláda předložila vlastní návrh zákona o registru smluv, který bude legislativně kvalitnější, než je současně projednávaný návrh poslanecký. Takový krok je k diskuzi v situaci, kdy mnozí odborníci varují před tím, že návrh zákona je značně nejasný v tom, co by vlastně mělo být zveřejňováno a co nikoli, přičemž v případě i nezáměrného pochybení hrozí neplatnost smlouvy od samého počátku,“ připomíná ministryně.

Ona sama sice netrvá na tom, aby všechny zákony pocházely pouze z vládní dílny, ale rozhodně trvá na tom, že je třeba zákon zpracovat kvalitně.

Babišovi rozuměla

V dalším dotazu hájila předsedu strany a ministra financí Andreje Babiše, který chtěl v nedávné době výrazně sáhnout na paušály živnostníkům, což se nelíbilo dalšímu čtenáři Radku Nýlovi. Jourová ale vysvětlovala, že šlo pouze o návrh a že viděno optikou Ministerstva financí mu v zásadě rozuměla.

„Jednalo se o návrh, který jsem vnímala spíše jako námět do diskuze, jež se v obecné rovině týká toho, zda je správné, aby prostřednictvím kombinace slev a výdajových paušálů někteří lidé neplatili žádné daně. Celkem rozumím tomu, že z pozice ministra financí, na kterého se dnes a denně valí požadavky na další výdaje, je to diskuze logická,“ domnívá se ministryně. Rozhodně si ale netroufá tvrdit, že jde o jedinou cestu, kterou by bylo možné tento problém řešit.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …