Ministryně Marksová rozhodla o prodloužení smlouvy s firmou OKsystem

28.07.2014 19:12

Ministerstvo práce a sociálních věcí prodlouží o rok smlouvu s firmou OKsystem, která mu nyní dodává systém na výplatu sociálních dávek. Novinářům to řekla ministryně Michaela Marksová, která v pondělí své dosavadní úřadování bilancovala s premiérem Bohuslavem Sobotkou (oba ČSSD). Smlouva podle ní bude prodloužena při vypsání nového výběrového řízení na provozovatele systému.

Ministryně Marksová rozhodla o prodloužení smlouvy s firmou OKsystem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Marksová uvedla, že už začátkem roku bylo jasné, že do jeho konce nelze stihnout uspořádat otevřené výběrové řízení. „Počítá se s tím, že až bude to výběrové řízení vypsáno, tak zároveň bude muset být smlouva s OKsystem prodloužena o rok prostřednictvím jednacího řízení bez uveřejnění," řekla v pondělí. Sobotka pak poznamenal, že výběrové řízení musí být standardní a transparentní.

Staronový systém na výplatu dávek od firmy OKsystem využívají úřady práce opět od začátku roku. Úředníci se museli k původním aplikacím vrátit poté, co antimonopolní úřad zakázal používat dva roky staré produkty od firmy Fujitsu kvůli porušení zákona o veřejných zakázkách. Rezort práce pod vedením někdejšího ministra Jaromíra Drábka (TOP 09) totiž programy a služby pořídil bez tendru, připojil se jen k rámcové smlouvě Ministerstva vnitra s firmou Fujitsu Technology Solutions.

Sobotka očekává jasný návrh na zrušení důchodového pilíře. Marksová chce vyčkat na jednání vlády

Premiér na tiskové konferenci po jednání s Marksovou uvedl, že za priority ministerstva považuje aktivní politiku zaměstnanosti a jasný návrh na konkrétní podobu zrušení druhého důchodového pilíře. Marksová poznamenala, že by o zrušení druhého pilíře měla ještě na podzim jednat vláda. Uvedla také, že chce na příští tripartitě diskutovat o zvýšení minimální mzdy o 700 korun, na kterém se nedávno domluvila vládní koalice. Takové navýšení se ale nelíbí zaměstnavatelům, uvedl dnes po jednání tripartity předseda Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Sobotka dnes svou stranickou kolegyni pochválil za několik věcí, které se podle něj rezortu povedly, včetně změny valorizace penzí, navyšování počtu zaměstnanců na úřadech práce a rozšíření výplat porodného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…