Ministryně Šlechtová jedná v lotyšské Rize o dalším směřování evropské politiky

10.06.2015 16:12

Riga v rámci lotyšského předsednictví v Radě EU hostila v posledních dvou dnech vrcholné setkání ministrů odpovědných za kohezní a urbánní politiku. První ministerské setkání bylo věnováno diskusi o problematice evropských fondů. Řešily se otázky např. vlivu reformované kohezí politiky a strategií pro investice, jak by mohla spolupráce národních orgánů a Evropské komise dále posílit efektivitu a rozvoj Evropské unie. Důraz byl kladen na zjednodušování pravidel pro čerpání evropských fondů a sdílení zkušeností mezi členskými státy a Evropskou komisí.

Ministryně Šlechtová jedná v lotyšské Rize o dalším směřování evropské politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Dobrá komunikace je základem fungování lidské společnosti a v oblasti evropských fondů je více než žádoucí spolu mluvit a vyměňovat si zkušenosti,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Během bilaterální schůzky mezi ministryní Šlechtovou a komisařkou Cretu byly diskutovány aktuální otázky, které Česká republika v oblasti čerpání evropských dotací řeší, zejména efektivní dočerpání končícího programového období 2007-2013.

Navazující setkání ministrů odpovědných za urbánní politiku, které probíhá dnes, vyvrcholí podepsáním společného memoranda k podpoře územního rozvoje a rozvoje měst.

Ministryně Šlechtová v Rize jednala i s Joanem Closem, generálním tajemníkem konference OSN Habitat III a výkonným tajemníkem Programu OSN pro lidská sídla UN-Habitat. Hlavním tématem byla příprava konference Evropský Habitat, která se uskuteční v březnu 2016 v Praze. ParlamentníListy.cz o krocích informovalo tiskové oddělení resortu pro místní rozvoj. 

Eurokomisařka Corina Cretu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…