Ministryně Šlechtová otevřela v čínských provinciích dveře novým možnostem pro Českou republiku

18.04.2017 16:32

Nejen upevnění spolupráce České republiky a Číny v oblasti cestovního ruchu, zavedení nového přímého leteckého spojení mezi Prahou a Kchun-mingem, ale i navázaní nových kontaktů s cílem přilákat více turistů do České republiky. To je jen krátké ohlédnutí za úspěšnou pracovní cestou ministryně Karly Šlechtové s doprovodnou podnikatelskou misí v Číně.

Ministryně Šlechtová otevřela v čínských provinciích dveře novým možnostem pro Českou republiku
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová v Číně

„Misi považuji za úspěšnou, celá delegace zanechala v Číně velmi dobrý dojem. Setkala jsem se s celou řadou osobností nejen ze sféry cestovního ruchu, kterým jsem prezentovala oblasti, které by se mohly stát zajímavými turistickými středisky pro čínské návštěvníky v naší zemi. Za opěrný bod považuji rozhodně výsledek jednání v provincii Yunnan, díky kterému se již příští rok mohou naši občané těšit na novou přímou leteckou linku mezi Prahou a  Kchun-mingem. Čínští turisté tráví v naší zemi pouze dva až tři dny, přičemž naší snahou bylo dostat do Česka co nejvíc návštěvníků na co nejdelší dobu pobytu. Přímou linku Praha-Kchun-ming by mohli využívat obyvatelé celé oblasti jihovýchodní Asie, nebo naopak čeští turisté mířící do těchto zemí, uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Nejprve vedly kroky ministerské delegace a podnikatelů do města Zhengzhou v provincii Che-nan, která má přes sto milionů obyvatel a pro český cestovní ruch tak obrovský potenciál. Zde ministryně Karla Šlechtová jednala s viceguvernérem provincie Che-nan Shu Qingem a společně také zahájili jedno ze dvou obchodních fór. V provincii Che-nan založila ministryně dobré vztahy již při své první návštěvě, na které v loňském roce navázala také návštěva guvernéra této provincie v Praze. Jednání probíhala dále například v hlavním městě čínské provincie Henan Zhengzhou a ve městě Kchun-ming ležícího v Yunnan provincii. Právě odtud by měla být v příštím roce zprovozněna další, již čtvrtá letecká linka mezi Českou republikou a Čínou, fungovat by mohla začít v první polovině příštího roku. Provozovat linku by mohly aerolinie China Eastern Yunnan Branch nebo Lucky Airlines, které nově nakoupily letouny Boeing 787 Dreamliner pro dálkové spoje. Vlastníkem obou těchto leteckých společností je provincie Yunnan, která má téměř padesát milionů obyvatel a je jednou z nejnavštěvovanějších provincií jak čínskými turisty, tak zahraničními.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…