Ministryně jen tak mezi řečí prozradila překvapivé informace o svém postoji k Zemanovi a o poměrech na ministerstvu

13.04.2015 20:58

Sociální sítě jsou známou doménou mnoha politiků. Pomalu se k nim začíná řadit i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, která od čtvrtka do pondělí zaplavila svůj Facebook i Twitter mnoha stručnými vzkazy, z nichž některé měly poměrně zásadní politický obsah.

Ministryně jen tak mezi řečí prozradila překvapivé informace o svém postoji k Zemanovi a o poměrech na ministerstvu
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Ministryně Šlechtová hýří na svém Twitteru aktivitou již od čtvrtka, kdy si postěžovala, že si připadala jako liška před stádem hladových vlků. Vlky byl míněn štáb pořadu ČT 168 hodin. „Hon až na ulici. Chovali se jako bulvár,“ postěžovala si ministryně.

Nálada se jí zlepšila až v pátek, když Sněmovna schválila zákon, podle kterého prý bude přehlednější rozúčtování vody a tepla. „Dobrá zpráva při pátku,“ jásala ministryně. Pak ještě na Twitteru zpropagovala jeden svůj rozhovor, ve kterém zdůrazňuje význam kontroly v dotacích.

V dobré náladě se pak ministryně pustila do špýmování: „V nejmenovaném časopise mě nazvali ‚Divá Karla‘. Ale za mé aktivity na MMR by se spíš hodil název ‚Protikorupční Karla‘. Dožene mě to?“ ptá se s charakteristickým „smajlíkem“ svých čtenářů.

A nakonec učinila ještě jedno přiznání: „Konec spekulací. Prezidentova cesta do Ruska – ano, devátý hlas spolu s osmi ministry socdem byl můj. Sdělila jsem to několikrát předem,“ dodala.

O víkendu se pak pochlubila, že stále řeší různé „nečistoty“. „Ušetřila jsem spoustu milionů daňovým poplatníkům za chybné dotace. Jdu do střev všeho a půjdu dál,“ napsala odhodlaně.

Na svém Facebooku se kromě toho podělila i o jiné zážitky. Zapózovala na sjezdovce, ovšem v bundě Horské služby. „Sice jsem lyžovala, a to pracovně jen jednou letos, ale zato jsem si zkusila, že dohnat náčelníky Horské služby není jen tak,“ napsala a přidala fotografii, na které vyčerpaná sedí na sněhu.

Nakonec ještě Šlechtová o víkendu přidala svůj první ministerský „podpis na sádru“, kterou na setkání Horských služeb podepsala jakémusi marodovi. I tím se na Facebooku pochlubila. „Můj první ministerský podpis na sádře. A možná i poslední jako ministryně,“ připsala k tomu, za což si od svých čtenářů vykoledovala výzvy, ať to nevzdává a o něčem, jako je konec na ministerstvu, ani nevtipkuje.

V pondělí se pak na Facebook vrátila čistě pracovní témata, když se ministryně zúčastnila zahájení konference ISSS, kterou zaštítila. Má prý přinést nové poznatky v oblasti e-governmentu. „Vývoj jde neustále kupředu a my musíme koncovým uživatelům nabídnout takové technologie a prostředí, které pro ně budou srozumitelné a neodradí je od jejich využívání,“ napsala k tomu na Facebook.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…