Ministryně prý dala miliardáři Tykačovi šanci vyhnout se stíhání za privatizaci

08.01.2014 8:11

Ministryně v demisi Marie Benešová dala šanci majiteli důlní firmy Czech Coal Pavlu Tykačovi, který je stíhán v kauze vytunelovaných CS fondů, aby se tomuto stíhání vyhnul. Předposlední den loňského roku totiž Benešová podala k Nejvyššímu soudu v Tykačův prospěch stížnost pro porušení zákona. Informoval o tom server Novinky.cz.

Ministryně prý dala miliardáři Tykačovi šanci vyhnout se stíhání za privatizaci
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

Podle něj ministryně navrhuje ve stížnosti zrušit rozhodnutí Vrchního soudu v Praze z loňského 7. ledna, které umožnilo miliardářovo obnovené stíhání za podvod. „Pokud by Nejvyšší soud vyhověl, případ by měl nadobro konečnou kvůli promlčení. Lhůta pro obnovení Tykačova stíhání totiž uplynula loni v únoru,“ upozornil server.

Benešová si za svým postupem stojí: „Mou povinností je to vyhodnotit z hlediska porušení zákona. To jsem učinila. Jaké to má dopady, to už je druhá věc,“ cituje ministryni server. Benešová prý Tykače osobně nezná a prý jí na něm nijak nezáleží. Osobně prý v úspěch své stížnosti moc nevěří.

Podle zjištění serveru ale Benešová v pondělí podepsala v kauze CS Fondů další stížnost pro porušení zákona, tentokrát v Tykačův neprospěch.

„Směřuje proti usnesením z loňského srpna, kterými vrchní soud odblokoval Tykačovy nemovitosti v hodnotě téměř 103 milionů korun a peníze na několika účtech,“ napsal o této stížnosti server. Podotýká, že ve vztahu k první stížnosti pro porušení zákona v Tykačův prospěch, v této druhé stížnosti Benešové je pikantní její vyjádření, podle kterého z učiněných relevantních zjištění „dostatečně vyplývá, že se obviněný podílel na protiprávním jednání, v jehož důsledku se obohatil o určité finanční prostředky“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…