Ministryně spravedlnosti: Bradáčovou ani Zemana odvolat neplánuji

17.09.2013 13:38

Ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešová neplánuje změnu ve vedení vrchního a nejvyššího státního zastupitelství. Lenku Bradáčovou neodvolá ani nepodá návrh vládě na odvolání Pavla Zemana, označila to za spekulace. Na dotaz ČTK dnes na tiskové konferenci na krajském soudě v Ústí nad Labem řekla, že ji plně zaměstnává občanský zákoník a rozpočet na příští rok.

Ministryně spravedlnosti: Bradáčovou ani Zemana odvolat neplánuji
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

"Ty spekulace nevzešly z mé strany a mrzí mě. Slova, která jsem řekla, jen popisují můj názor na stav vrchního státního zastupitelství," uvedla Benešová. V rozhovoru pro Týden ministryně řekla, že výsledky působení Bradáčové nejsou zřetelné. "Vrchní státní zastupitelství v Praze se zmítá v dusné pracovní atmosféře, která pramení z nedůvěry paní Bradáčové k starším a déle sloužícím státním zástupcům," řekla Týdnu Benešová. Z vedoucích funkcí proto podle ní odcházejí uznávaní odborníci a Bradáčová se obklopuje mladými stážisty, většinou z Unie státních zástupců, jejíž je předsedkyní.
   
"Jsem přesvědčená, že to paní vrchní státní zástupkyně dá do pořádku," uvedla Benešová s tím, že jako ministryně v demisi rozhodně nikoho odvolávat nehodlá. Odmítla také spekulace o blížícím se konci nejvyššího státního zástupce Zemana. "Je jednoduché někoho odvolat, ale není snadné někoho do té funkce najít," doplnila.

Se státními zástupci se Benešová měla sejít v září kvůli novému zákonu o státním zastupitelství, schůzku ale musela odsunout na další měsíc. "V současné době skutečně nedělám nic jiného než lítám kolem občanského zákoníku a rozpočtu. To jsou dvě témata, která mě naprosto vyčerpávají, takže ani státní zástupce v současné době neřeším," uzavřela ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…