Mirek Topolánek se neudržel...

17.01.2014 11:50

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek porušil "bobříka mlčení" a vyjádřil se k předkongresovému dění v občanské demokracii. Ve svém zamyšlení na pravicovém serveru Virtually.cz přidává také doporučení členům ODS, aby zvrátili program víkendového kongresu a před volbou vedení strany vedli diskusi o jejím osudu.

Mirek Topolánek se neudržel...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Anketa

Koho má ODS zvolit předsedou?

12%
hlasovalo: 3128 lidí

"Uložil jsem si 'bobříka mlčení' s cílem nekomentovat předkongresové vření a snahu strany o sebezáchranu v situaci, kdy se to zdá být úkolem téměř nemožným. Ostatně vše jsem k tomu řekl již loni v listopadu a od té doby se moje prognóza nejen naplnila, ale následnými událostmi a pádem Nečasovy vlády ještě zhoršila," píše Mirek Topolánek ve svém zamyšlení na serveru Virtually.cz, čímž onoho bobříka porušuje.

Topolánek se dle svých slov vždy domníval, že vnitrostranická diskuse je nezbytnou součástí rázného řešení a nastartování postupného návratu důvěry a tím i voličů. Každá strana má podle něj mít vnitrostranické mechanismy nastaveny tak, aby přežila případnou krizi důvěry a vyšla z ní posílená.

ODS zašlapává poslední jiskřičku naděje

Po všem, čím si ODS za dobu svého působení prošla, prý existovala alespoň malá šance, "jiskřička naděje", na zvrat. Ovšem strana tuto šanci hodlá podle Topolánka zahodit. "Předřazení volby orgánů, včetně předsedy a místopředsedů, politické diskusi ale tuto naději dramaticky eliminuje," píše bývalý premiér.

Celý text Mirka Topolánka čtěte ZDE.

A občanským demokratům vzkazuje: "Nic jste nepochopili a nic jste se nenaučili! To, že jste nepozvali své bývalé předsedy mě nemrzí, I když je to neobvyklé. Ostatně, nic nového bychom vám už asi neřekli. To, že ale nejste ochotni, aspoň v pudu sebezáchovy vyslechnout sami sebe a pokračujete v neblahé tradici hry na vnitrostranickou demokracii, mě vede k názoru, že jste pořád ještě neporozuměli hloubce problémů, ve kterých se ODS nachází."

Doporučuje proto občanským demokratům zachovat se coby konzervativní strana standardně a konzervativně a zvrátit program kongresu. "Možná to je mé doporučení poslední. Přesto přeji vašemu jednání úspěch a vašim potenciálním voličům naději," uzavírá Mirek Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…