Mirka Němcová zúčtovala se Zemanem a jeho týmem: Vůbec to nezvládají, dělají ostudu za ostudou

04.11.2014 18:56

Výroky prezidenta Miloše Zemana pronesené v nedělních Hovorech z Lán se dosud stávaly terčem kritiky především kvůli několika použitým vulgárním slovům. Poslankyně ODS a předsedkyně sněmovního mandátového a imunitního výboru Miroslava Němcová ale v úterních Lidových novinách kritizovala i další Zemanovy věty, které považuje za manipulace či výmluvy.

Mirka Němcová zúčtovala se Zemanem a jeho týmem: Vůbec to nezvládají, dělají ostudu za ostudou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně za ODS Miroslava Němcová

Němcová zkritizovala prezidentovo vysvětlení toho, proč se z návštěvy Číny vrátil v letounu, který si pronajaly finanční skupina PPF a J&T. "Nesmysly o tom, že se mohl v letadle PPF déle vyspat nemohou zastřít hlavní příčinu. Prezidentské cesty se plánují s mnohaměsíčním předstihem. Všichni věděli, na který den připadá státní svátek a s ním spojené povinnosti hlavy státu," uvedla Němcová s tím, že Zemanova cesta podle ní měla být naplánována tak, aby se na tento den prezident mohl řádně připravit. Měla být proto dojednána v dřívějším termínu nebo až později, po státním svátku.

Zeman stále mluví o odbornících, ale jeho kancléř dělá ostudu za ostudou

Příčinu toho, že se tak nestalo, vidí politička ODS v tom, že hlava státu nemá k ruce skutečně profesionální tým. "Neustále a rád mluví o odbornících, ale jeho kancléř dělá ostudu za ostudou. Například lži kolem účasti Vratislava Mynáře na zasedání NATO či nekonečná trapnost ohledně jeho bezpečnostní prověrky," konstatovala Němcová.

Prezidenta obvinila také z manipulace. Zeman totiž tvrdí, že čínští blogeři, s nimiž se sešel, jsou oficiálními představiteli opozice. A prezident rovněž považuje za správné, že Chodorkovský byl zavřen ve vězení. „Zeman by zavřel všechny ostatní oligarchy v Rusku. A co ti naši, ti mu nevadí? Například ministr financí Andrej Babiš?" podotkla Němcová.

Na paškál si vzala také Zemanovy výroky ohledně toho, že sněmovna přehlasovala jeho veto služebního zákona. Miloš Zeman podle Němcové neovládá vztek. Neustálé prezidentovo zmiňování politických náměstků je podle Němcové ve světle toho, kým se obklopuje na Hradě, víc než pokrytecké.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…