Miroslav Kalousek obsluhoval v hospodě a rozdával zdarma jitrnice. Podívejte se

24.10.2013 18:49

REPORTÁŽ Miroslav Kalousek roznášel lidem jitrnice v kutnohorské hospůdce den před volbami. Politický oblek vyměnil za šaty číšníka a vydal se na „plac“, jak číšníci říkávají. A o jeho obsluhu byl zájem. Kolem dvanácté hodiny to v restauraci U Zlatého lva hučelo, bylo plno a místopředseda TOP 09 se na všechny zákazníky usmíval. Kromě jitrnic rozdával také podpisy, o něž byl mezi hosty velký zájem.

Miroslav Kalousek obsluhoval v hospodě a rozdával zdarma jitrnice. Podívejte se
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek v nezvyklé roli číšníka při předvolební kampani před předčasnými volbami vloni na podzim

V černé vestě a zástěře roznesl několik desítek talířů a nosil je i po třech najednou. Redakci ParlamentníchListů.cz zajímalo, jak se v roli číšníka cítí: „Na rozdíl od sociálních demokratů se nedomnívám, že je nějaká práce ponižující, z každé práce můžete mít radost,“ odpověděl Miroslav Kalousek.

Kalousek: Žádná práce není ponižující

A měl tedy z obsluhování radost? „Ano, samozřejmě mám.“ S talíři v ruce neběhal poprvé. „Přivydělával jsem si jako student na brigádách a když jsme měli jednu akci minulý týden v Kolíně, roznášel jsem jídlo a přijímal objednávky. Jakmile kolegové viděli, jak mi to jde, v okolí se to rozkřiklo a zvedly se tržby, napadlo je na poslední den kampaně udělat místo volebního guláše volební jitrnici. Ten nápad mě nadchl, a tak jsem rád přijel,“ řekl Kalousek a už pokukoval, kdo má prázdný talíř.

Štamgasti si jeho pozornosti náležitě užívali, jedním z nich byl i dělník Antonín. „Jsme překvapený, je to hezký. Přinesl mi jitrnici, všechno v pořádku,“ řekl redakci. Koho bude volit, však ještě nevěděl.

Lanšádlová: Miroslav obsluhuje s grácií

Nového čísníka si pochvalovala i Helena Langšádlová, lídr Středočeského kraje: „Obsloužil mě s velkou grácií a zvládá to úžasně. Miroslav je člověk, který by obstál v mnoha dalších rolích než té, kterou právě zastává, je to velmi schopný muž,“ sdělila.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Kolem jedné nával hostů opadl, ale Miroslav Kalousek stále střežil hospodu, aby všichni příchozí dostali jitrnici.  A vyměnil by post číšníka za politickou funkci?

Politiku děláte, dokud vás lidé chtějí

„Politiku děláte do té doby, dokud máte pocit, že lidé chtějí, abyste je zastupoval, a o tom teď rozhodnou voliči. Pokud mne nebudou chtít, budu dělat jinou práci, asi ne číšníka, ale žádná práce není ponižující,“ vysvětlil pro ParlamentníListy.cz bývalý několikanásobný ministr financí.

Majitel restaurace, Bedřich Vágner, tvrdí, že je to hospoda Karla Schwarzenberga, a doufal, že bude mít čas předseda strany osobně. Nakonec byl spokojený i s Miroslavem Kalouskem. „Všechno mu připravím a on nosí, jde mu to dobře, nic nepokazil,“ říkal s úsměvem.

Každý odcházející si odnesl placku, vůni do automobilu, náramek nebo tričko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…