Miroslav Kalousek se vyděsil

24.02.2016 12:09

„Plnou parou vzad. PSVB neboli Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti se vrací. Máte-li dost času, jste mstiví, zapšklí a závistiví, ministerstvo vás volá. Staňte se obecním šmírákem,“ tento text si napsal na svůj facebookový profil předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Reagoval tak na text SvobodnéhoFóra.cz, že ministerstvo vnitra hledá bezpečnostní dobrovolníky.

Miroslav Kalousek se vyděsil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

SvobodnéFórum.cz totiž popisuje záměr ministerstva zapojit laickou veřejnost do zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Dobrovolníkem se prý může stát občan žijící v dané obci či lokalitě, senior, student, muž, žena – neexistuje věkové ani jiné výrazné omezení. 

„Co budete mít na práci? Například budete upozorňovat příslušné orgány na porušení právního řádu, volat Policii ČR nebo obecní policii na místo spáchání přestupku nebo trestného činu, pohybovat se v katastru obce a zjišťovat, zda nedochází či nedošlo ke spáchání protiprávní činnosti, bránit se proti pachateli trestného činu nebo přestupku v mezích nutné obrany ... a tak dále. Práce to bude náročná, zodpovědná a neplacená. Musíte to dělat z přesvědčení,“ konstatuje SvobodnéFórum.cz a připomíná, stejně jako Kalousek, Pomocnou stráž Veřejné bezpečnosti. Základní koordinaci by dle serveru měla vykonávat obec, která bude vše fakticky řídit, dokonce vznikl i dotační program na podporu činnosti.

Původní text ZDE.

„Jak se píše v Manuálu vydaném pro tyto účely ministerstvem vnitra, smyslem celého projektu je vyjít vstříc iniciativám občanské společnosti a pomoci obcím vytvořit podmínky pro dobrovolnickou činnost jejich obyvatel, která přispěje ke zlepšení života v obci. Jde o podanou ruku, na kterou mnozí občané možná čekají, píše ministerstvo vnitra. A to je krásné. Když se občané a stát co nejtěsněji propojí, může vzniknout láska, kterou jen tak něco nezlomí. Tak vzhůru do namlouvání!“ konstatuje server.

Kalousek k tomu ještě dodává. „Fízlujte, udávejte. Má soused hezčí ženu? Nějak moc peněz? Se soudružským pozdravem ho práskněte. S bývalými estébáky vzhůru ke světlým zítřkům,“ uvedl.

Celý příspěvek Miroslava Kalouska (TOP 09):

Plnou parou vzad. PSVB neboli Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti se vrací. Máte-li dost času, jste mstiví, zapšklí a závistiví, Ministerstvo vnitra vás volá. Staňte se obecním šmírákem. Fízlujte, udávejte. Má soused hezčí ženu? Nějak moc peněz? Se soudružským pozdravem ho práskněte. S bývalými estébáky vzhůru ke světlým zítřkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…