Miroslav Macek napsal něco moc nepěkného o Madeleine Albrightové

14.11.2016 15:47

Bývalý poslanec za ODS Miroslav Macek se ve svých pondělních glosách zaměřil nejen na nový nápad ohledně alkoholu i cigaret, ale i na informace kolem prezidentských voleb v USA.

Miroslav Macek napsal něco moc nepěkného o Madeleine Albrightové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Nápad, aby se alkohol a cigarety daly platit jen platebními kartami, a ne hotovostí, je jen dalším výmyslem dobroserů, kteří pod ušlechtilými záminkami způsobují velké zlo, jehož následky jsou ve svých důsledcích tristní: přesouvají další a další odpovědnost z rodičů na stát,“ zmínil Macek a otázal se, jak v takové společnosti mají vyrůstat odpovědní občané. „Když zde namísto osobní odpovědnosti vládnou příkazy a zákazy, pochopitelně nepříliš účinné a obcházené,“ sdělil.

Macek si rýpl také do primátorky Prahy Adriany Krnáčové (ANO). „Pražská primátorka Adriana Krnáčová slibovala začátkem roku 2015, že do tří let sníží počet zaměstnanců magistrátu o 25 %. Ve skutečnosti jich od té doby přibylo dalších 109. No, pokud má ten slib splnit, bude se muset v příštím roce zatraceně hodně propouštět!“ řekl.

Původní text ZDE.

A závěrem zmínil také situaci v USA. „Situace, kdy kandidát na amerického prezidenta získal ve volbách méně hlasů voličů, ale více volitelů, nastala v USA celkem pětkrát. V roce 1824 zvítězil takto Adams nad Jacksonem, v roce 1876 Hayes nad Tildenem, v roce 1888 Harrison nad Clevelandem, v roce 2000 Bush mladší nad Gorem a nyní Trump nad Clintonovou. A mimochodem, Clintonová získala o 0,2944594649836894 % více celkem odevzdaných hlasů než Trump…,“ uvedl Macek.

K USA se vyjádřil pak ještě jednou, a to v souvislosti s exministryní zahraničí Madeleine Albrightovou. „Podle Albrightové Trumpa vystřelil strach obyčejných Američanů z budoucnosti, přistěhovalců a Číny. Myslím, že se mýlí. Trumpa vystřelil strach přesně z takových politiků, jakým byla ona,“ uzavřel se slovy, že v případě, že je někdo smutný, že se prezidentkou nestala žena, nemusí být. „Příští rok jsou volby ve Francii,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…