Miroslav Macek vzpomíná na Dienstbiera juniora: Ušatý a blábolivý mladíček

02.02.2014 7:45

Bývalý politik ODS, lékař a glosátor Miroslav Macek zavzpomínal na začátky Jiřího Dienstbiera v politice, kam podle něj vstoupil jako ušatý blábolivý mladíček. Jeho postřehu si všímá server eurozpravy.cz .

Miroslav Macek vzpomíná na Dienstbiera juniora: Ušatý a blábolivý mladíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Syn bývalého ministra zahraničních věcí a především disidenta Jiřího Dienstbiera nyní vstoupil do vlády jako ministr pro lidská práva za ČSSD.  Na počátku devadesátých let vplul do české politiky podle Miroslava Macka jako „ušatý blábolivý mladíček".

Jiří Dienstbier mladší navzdory svému výsledku na sjezdu ČSSD, kdy nepronikl do vedení sociálních demokratů, nyní ale přesto vystoupal do vysokých pater politiky. Jak se změnil od těch devadesátých let, kdy začínal ve Federálním shromáždění?

Na tom se prý doteď moc nezměnilo. V souvislosti s jeho dnešním vystupováním o něm Macek dodal: „Lidé se ovšem v toku času mění: dnes to už není mladíček a také lehce prošedivěl."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…