Miroslav Sládek jde do prezidentské kandidatury

27.02.2017 6:40

Již počtvrté se pokusí uspět v boji o prezidentské křeslo Miroslav Sládek, předseda republikánů (SPR-RSČ). Jeho vyjádření přinesl časopis Týden.

Miroslav Sládek jde do prezidentské kandidatury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Sládek, jenž poprvé kandidoval v roce 1992, se tak chce již počtvrté ucházet o vítězství v boji o Pražský hrad. Jak uvedl časopisu Týden, podaří-li se mu sesbírat podpisy, půjde do toho. Časopisu si pak postěžoval na zákon, jenž má nově stanovit předpisy pro sběr podpisů. Stále totiž není schválen. A podle Sládka se tak děje úmyslně, aby poslanci a senátoři znevýhodnili všechny, kdo jdou do boje bez podpory politických stran. Těm totiž stačí podpisy dvaceti poslanců nebo deseti senátorů.

Definitivně se Sládek rozhodne po zvážení celkové situace a posouzení všech ostatních kandidátů. „Mým cílem není kandidovat za každou cenu, ale udělat to, co je pro zemi nejlepší,“ uvedl. Jeho strana se pak podle jeho slov zúčastní i sněmovních voleb, a to ve všech krajích.

Sládek se již loni na podzim pokusil o přízeň voličů, a to jako lídr jihomoravské kandidátky v krajských volbách. Příliš úspěšný však nebyl. Získal jen 0,44 % hlasů. V senátních volbách v obvodu Bruntál jej pak volila tři procenta lidí. 

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …