Miroslava Němcová: Zrušení poplatků pro ČT by mohlo vyústit v konec demokracie

09.03.2015 9:05

Prezidentovo prohlášení o podpoře zrušení koncesionářských poplatků vyvolalo ohlasy u politiků. Někteří z nich Zemanův návrh ostře kritizují, jiní ho podporují. Odpůrci Zemanova výroku hájí svůj postoj kvůli udržení demokratické povahy země. Na druhé straně ti, kdo podporují tento výrok, zdůvodňují svůj názor současnou neobjektivitou České televize, píše se na serveru Lidovky.cz

Miroslava Němcová: Zrušení poplatků pro ČT by mohlo vyústit v konec demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Předseda strany KDU-ČSL Pavel Bělobrádek připustil, že Česká televize má nyní mnoho chyb, ale i přesto veřejnoprávní televizi Česká republika potřebuje, a z toho důvodu zde není prostor pro zrušení koncesionářských poplatků, nýbrž pro snahu o zlepšení kvality.

Martin Komárek z hnutí ANO si myslí, že prezidentův výrok byl přehnaný. Pokud by prý došlo ke zrušení koncesionářských poplatků České televizi, musela by následně být placena z rozpočtu nebo ze speciálních daní. Dle jeho názoru by měli být politici i prezident opatrní v hodnocení zpravodajství.

Celý text zde

Dle názoru předsedy ODS Petra Fialy není v současné době hlavním problémem kvalita a vyváženost zpravodajství veřejnoprávní televize, ale spíše většinové mediální vlastnictví Andreje Babiše. Podle Fialy tak má předseda strany ANO možnost využívat média k podpoře svých politických a podnikatelských cílů, což je nepřijatelné.

Na serveru lidovky.cz ostře kritizuje Miroslava Němcová z ODS názor prezidenta Zemana na zrušení koncesionářských poplatků. Dle Němcové je to nebezpečná hra, která může skončit se svobodou médií, jak bylo znakem totalitních režimů. Znamenalo by to prý konec demokracie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…