Miroslava Němcová uslyšela Zemana a začala se v ní vařit krev. V rádiu o tom prozradila více

29.03.2016 19:01

Někdejší předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová usedla do křesla pro hosta v úterní Kauze dne na Rádiu impuls. V úvodu prozradila, že poslala dopis do Bruselu v záležitosti, která u nás trápí řadu lidí. V srdci Evropy ji však odbyli, že mají na práci důležitější věci. Nejvíce času však věnovala návštěvě čínského prezidenta v Česku. Obula se velmi kriticky především do prezidenta Zemana, ale nešetřila ani čínskou ambasádu.

Miroslava Němcová uslyšela Zemana a začala se v ní vařit krev. V rádiu o tom prozradila více
Foto: ODS
Popisek: Miroslava Němcová při

V úvodu pořadu prozradila, že těžko snáší přechody z letního času na zimní a zpět. „Psala jsem kvůli tomu do Bruselu, kde tenhle nesmysl prodlužují vždycky na dalších pět let. A oni mi odepsali, že mají důležitější věci na práci,“ postěžovala si.

Následně se věnovala návštěvě čínského prezidenta v Praze. Bezpochyby je to významná návštěva. Česká diplomacie musela odvést kus práce. Velký úspěch je to především pro českého diplomata v Pekingu. „Já myslím, že je pozitivní, když dokážeme udržet rozumné vztahy s co největším počtem rozumných zemí, tedy ne s teroristickými. Rozumný vztah v podobě já pán – ty pán, nikoli v podobě ty pán – já služebník,“ poznamenala dáma.

Zvedla ji proto ze židle slova prezidenta Zemana pro Českou televizi o tom, že jsme se konečně vymanili z vlivu USA a EU a děláme nezávislou zahraniční politiku. „To se ve vás začne vařit krev, když to uslyšíte. Myslím, že to prezident dělá proto, aby se zavděčil lidem, kteří mu platili volební kampaň. Přijde mi šílené, že se ta role prezidenta ztenčila na to, že prezident jen plní roli, ve které slouží jiným,“ udeřila dáma. Zeman to podle názoru Němcové prokazuje opakovaně svými výroky na adresu Ruska a teď i Číny.

Zeman někde pronese tři hloupé věty a týden se o tom píše

Pokud jde o čínské turisty náhodně svezené několika autobusy, poslankyně by si ráda ověřila, zda autobusové svozy organizovala čínská ambasáda. Tyto hloučky totiž následně napadaly české občany a policie vlastní občany nebránila tak, jak měla. „Pokud se potvrdí, že za tím stála čínská ambasáda, budu vyžadovat vysvětlení české diplomacie, protože by to znamenalo, že se čínská ambasáda v podstatě vměšuje do vnitřních záležitostí České republiky,“ varovala.

Ačkoli je se Zemanovým přístupem ke svému čínskému hostu nespokojená, nehodlá se ho na nic ptát. Jen doufá, že jakékoli dohody s Čínou zajistí ochranu českého duševního vlastnictví. Čína je obecně známá tím, že toto vlastnictví nerespektuje a vykrádá je. Snad se tedy nestaneme jen dodavatelem řady tajemství, která Číňané využijí po svém.

„Považuji za zbytečné se pana prezidenta na cokoli ptát. On si stejně bude dělat, co se mu zlíbí. Pak to ještě korunuje tím, že jede do nějakého kraje, tam pronese tři hloupé věty a o těch se pak týden diskutuje,“ uzavřela své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …