Mise v Afghánistánu má hluboký smysl, řekl Zeman. Jiří Paroubek rozhořčeně reaguje

09.07.2014 21:31

Někdejší předseda vlády Jiří Paroubek, nyní předseda mimoparlamentní NS-LEV 21 a vytrvalý politický glosátor, ostře kritizuje prezidenta Miloše Zemana za slova, která pronesl na adresu čtyř českých vojáků padlých v Afghánistánu. Hlava státu prý má co vysvětlovat.

Mise v Afghánistánu má hluboký smysl, řekl Zeman. Jiří Paroubek rozhořčeně reaguje
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

Prezident Miloš Zeman v souvislosti s úmrtím čtyř českých vojáků na zahraniční misi uvedl, že jejich oběť rozhodně nebyla zbytečná. Položili život v boji s terorismem, u něhož existuje riziko, že se může rozšířit i do Česka. Jiří Paroubek však se Zemanem nesouhlasí a nahlas říká, že by se čeští vojáci měli z Afghánistánu stáhnout a to co nejrychleji.

Prezident by podle něj měl zejména rodinám padlých vojáků vysvětlovat, v čem vlastně byl smysl obětí jejich bližních. A koneckonců i smysl celé mise, kterou v Asii absolvují. Jasné ani není, jakou hodnotu jejich oběť vlastně má, byť prezident Zeman si zjevně myslí opak.

Celý text Jiřího Paroubka ZDE

„Nemá smysl hájit skrz na skrz zkorumpovaný režim Karzáího a jeho případných následovníků a pokoušet se přinést „světlo západní demokracie“ do země, jejíž občané o to zcela zjevně nemají zájem. Velký francouzský politik v souvislosti s intervenční válkou říkal: „Národy nemilují ozbrojené misionáře.“ A to je i můj názor¨,“ podotýká expremiér. Prezident by měl podle jeho názoru vysvětlit, v čem tedy spočívá smysl oběti čtyř českých mužů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…