Místo benzínu dary pro šéfy. Tak prý hospodařili hasiči

11.06.2012 10:08

Někteří krajští šéfové hasičů dokonce porušili interní pokyn ministerstva vnitra, když svým náměstků, dali loni více, než je stanovený limit 150 tisíc korun. Odměny byly vypláceny z peněz na provoz.

Místo benzínu dary pro šéfy. Tak prý hospodařili hasiči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hasič

Informovaly o tom pondělní Lidové noviny. Podle deníku si šéfové hasičů v minulých letech v tichosti rozdávali statisíce k platu navíc. Například Jiří Pelikán, ředitel Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, kvůli tomu dostal výtku. Minimálně dva z jeho náměstků dostali roční odměnu kolem 200 tisíc korun. "Špatně jsem pochopil pokyny, které jsme dostali," ospravedlňoval se Pelikán.

Výši odměn ředitelé tají

LN požádaly o informace o poskytovaných odměnách, ale ředitelé zatajili peněžité dary, které jsou ještě výhodnější, protože se nedaní. Problematické je, že tyto bonusy jdou z rozpočtu na provoz hasičského sboru. I v ostatních krajích vyplácejí ředitelé odměny v podobné výši. Kolik tedy inkasovali jednotliví příslušníci bezpečnostních sil celkem, se můžeme jen domýšlet. I tak však odměny vyvolaly vlnu nevole v řadách odborových předáků. "Když se hasičům do výjezdu škrtaly peníze, je nemorální si takové peníze rozdělovat," řekl deníku hasičský odborář Zdeněk Juřík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…