Místo premiéra zazněl sbor jeho poradců a není to hezký zvuk. Přestřelka mezi Sobotkou a Ovčáčkem po prezidentově poselství

26.12.2015 17:33

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se svého nadřízeného zastal poté, co si přečetl komentář premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) k Zemanovu Vánočnímu poselství.

Místo premiéra zazněl sbor jeho poradců a není to hezký zvuk. Přestřelka mezi Sobotkou a Ovčáčkem po prezidentově poselství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

„Pan premiér svou reakcí na Vánoční poselství prezidenta republiky opět nezklamal. Zazněl sbor poradců. Česká mše vánoční to ale nebyla,“ rýpl si Ovčáček do Sobotky, který prezidenta ve své reakci pochválil, ale i pohaněl.

„Vítám, že se první část prezidentova projevu nesla v pozitivním duchu a že ocenil dobré výsledky země a vlády: rychlý hospodářský růst, pokles nezaměstnanosti a zvyšující se platy,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ke slovům hlavy státu, která pronesl dnes na druhý svátek vánoční při svém Vánočním poselství. 

„Pokud jde o uprchlickou krizi, prezident ničím nepřekvapil. Zůstal u svých předsudků a svého obvyklého zjednodušování. Svět a náš život jsou ale složitější, než nám dnes bylo vylíčeno z Lán,“ zkritizoval však následně Sobotka Zemana.

Ovčáček však nezkritizoval pouze Sobotku. O pár minut později přidal na svůj facebookový profil další status. „Vzpomínám na psací stroje. Když jste chtěli pořídit více verzí dokumentu, vložili jste kopírovací papír. A přesně jako přes kopírovací papír jsou kritiky politiků a komentátorů. Stejné jako v roce 2013 a 2014. Jak by řekl klasik: prázdné a falešné větičky,“ uvedl.

Závěrem statusu také poděkoval všem občanům, kteří po odvysílání Vánočního poselství adresovali prezidentovi prostřednictvím SMS a e-mailů milá slova. „Tlumočím tímto poděkování pana prezidenta,“ sdělil.

Vzpomínám na psací stroje. Když jste chtěli pořídit více verzí dokumentu, vložili jste kopírovací papír. A přesně jako přes kopírovací papír jsou kritiky politiků a komentátorů. Stejné jako v roce 2013 a 2014. Jak by řekl klasik: prázdné a falešné větičky.

Dovolte, abych touto cestou poděkoval všem občanům, kteří po Vánočním poselství prezidenta republiky adresovali milá slova panu prezidentovi prostřednictvím SMS a mailů (prostřednictvím mého telefonu) nebo prostřednictvím sociálních sítí. Tlumočím tímto poděkování pana prezidenta!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…