Místo ucpávání děr, kterými tečou miliardy, chce vláda miliardy další, zlobí se Farský z TOP 09

07.04.2015 9:42

Poslanec Jan Farský (STAN) odpovídá na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Čtenář vystupující pod jménem Buček se Farského např. ptal, zda není střelený. Čelem se postavil také k dotazu, zda ve sněmovně neprosazuje zákony podle hesla: Čím hůře, tím lépe. Jedna věc na něj působí trapně a smutně.

Místo ucpávání děr, kterými tečou miliardy, chce vláda miliardy další, zlobí se Farský z TOP 09
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Nejste náhodou střelený, ptal se zákonodárce Jana Farského (TOP 09/STAN) pan Buček. "Mohl byste lépe definovat, co si představujete pod tím střelením? Jsou formy střelení, které bych měl rád, i takové, které bych vyloženě odmítal," odvětil zákonodárce.

Pokud jde o střílení, zareagoval člen dolní parlamentní komory i na sestřelený malajsijský letoun MH17. Čtenáři se ho nikoli poprvé tázali, kde bere onu jistotu, že letoun sestřelili ukrajinští separatisté, když existují určité pochybnosti, nebo dokonce indicie, které naznačují něco jiného, totiž že letoun sestřelila ukrajinská stíhačka. Farský nikoli poprvé odvětil, že informace čerpá např. ze zahraničního vysílání BBC, které přináší odpovědi i na sporné otázky. "Já se dívám spíše na Západ, kde je naštěstí ještě svoboda slova a demokracie," odpovídá.

Čím hůře, tím lépe a ekonomická evidence tržeb

Kelt58 chtěl od Farského slyšet, zda ve sněmovně neprosazuje zákony podle hesla: Čím hůře, tím lépe, a to zejména v ekonomické oblasti. Čtenáři vystupujícímu pod přezdívkou se zřejmě zdá, že ano a rád by proto slyšel, jestli Farský neuvažuje  o odstoupení. "Milý Kelte, mýlíte se. Jsem občanem ČR, mám rodinu, děti, čím bude lépe této zemi, tím bude lépe i mně a mým blízkým. A tak se snažím, aby bylo skutečně lépe. Ale nejen předstíraně a krátkodobě. Ale skutečně a po generace. O odstoupení neuvažuji," zareagoval Farský.

Stranou pozornosti zákonodárce nezůstal ani dotaz týkající se elektronické evidence tržeb a registru smluv. Registr mnozí politici odmítají prosadit, aby nebylo na první pohled tak dobře patrné, jak sami hospodaří, tak to alespoň vidí Farský.

"A to, že na jednu stranu stát není ochoten zveřejnit, za co utrácí vybrané daně, a zároveň požaduje po podnikatelích, aby on-line ukazovali každé prodané lízátko, je pokrytecká licoměrnost nejvyššího kalibru. Vždy jsem považoval za elementární slušnost, že nepožaduji po ostatních více než sám po sobě. Tady se vláda chová zcela naopak. Místo, aby ucpala díry, kterými utíkají ze státního rozpočtu miliardy, chce jich do rozpočtu cpát ještě více. Neřeší podstatu, ale následek," zlobí se Farský.

Nakonec se vyjádřil také ke kauze někdejšího pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS), který je prověřován policií nejen v souvislosti s Dopravním podnikem hl. města Prahy. Policie podala do sněmovny žádost o vydání poslance k trestnímu stíhání, aby ji později sama raději stáhla. Jak to na Farského působí?

"Trapně a smutně. Ukazuje to kvalitu našich zákonů i policistů a státních zástupců v hodně nelichotivém světle, které bere lidem naději na změnu k lepšímu," posteskl si.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…