Místopředseda Evropské komise Šefčovič bude v Praze jednat o energetické unii

02.04.2015 6:22

Prahu dnes navštíví místopředseda Evropské komise odpovědný za energetickou unii Maroš Šefčovič. Čeká ho například setkání s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministry zahraničí Lubomírem Zaorálkem a průmyslu Janem Mládkem. Politici mají jednat hlavně o spolupráci Česka a Evropské komise v oblasti energetiky a přípravě a prioritách českého předsednictví ve visegrádské čtyřce. Češi ji povedou od července.

Místopředseda Evropské komise Šefčovič bude v Praze jednat o energetické unii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sloupy vysokého napětí

Dominantním tématem komisařových pražských jednání má být především evropská energetická unie. Jde o projekt, za který je Šefčovič odpovědný a který Evropská komise představila v únoru. V březnu na unijním summitu s plánem souhlasili všichni lídři států a vlád EU. Komisař se dnes mimo jiné zúčastní Pražského evropského energetického fóra, které se bude evropskou energetikou zabývat.

V české metropoli zahajuje Šefčovič sérii návštěv hlavních měst zemí EU. Ve všech chce absolvovat řadu "energetických dialogů", tedy diskusí nejen se zástupci vlád, ale také s představiteli firem a občanské společnosti, o jejich konkrétních představách podoby budoucí evropské energetické unie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…