Místopředseda ODS na Frekvenci 1 mluvil o kmotrech a ODS. A také o Babišovi

26.07.2014 18:41

Místopředseda ODS Martin Kupka se neobává, že kvůli tomu, že lídra jejich pražské kandidátky, Bohuslava Svobodu, stíhá policie kvůli kauze Opencard, tak že občanští demokraté v komunálních volbách v hlavním městě neuspějí. Kupka to uvedl v pořadu PressKlub Frekvence 1. Vysvětlil také, jak je to nyní s jeho stranou a s tzv. kmotry, nebo proč podle něj pořád Andrej Babiš vyhrává.

Místopředseda ODS na Frekvenci 1 mluvil o kmotrech a ODS. A také o Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Na otázku moderátora, zda není rizikové dát do čela pražské kandidátky pro komunální volby exprimátora Bohuslava Svobodu, který je v kauze Opencard stíhaný policií, Kupka uvedl, že Svoboda se kauzu Opencard „snažil dát do pořádku“. „A teď na něj dopadá stín z minula. Máme co do činění s kauzou, co je hodně umělá,“ řekl k tomu Kupka s tím, že nevidí vážné riziko toho, že by Svoboda kvůli Opencard nakonec musel jít do vězení.

Na kongresu ODS jsem žádné kmotry neviděl

ODS bývala často spojována s tzv. kmotry. Kupka v této souvislosti poznamenal, že „na kongresu ODS žádné kmotry neviděl“. Podle něj je pro kmotry politická strana zajímavá v momentě, kdy může něco přinášet. „My můžeme nabízet jen náročnou opoziční práci. V takové situaci je strana zajímavá pro ty, kteří jsou nositeli nějaké myšlenky,“ uvedl.

Když měl zhodnotit působení vlády Bohuslava Sobotky, podotkl, že se „často zdá, že vláda má dva premiéry. Jeden je papírový, druhý faktický“. Což není standardní věc a může ČR poškozovat.

Výběr českého eurokomisaře jednoznačně ohodnotil jako Sobotkovu prohru a naopak další vítězství Andreje Babiše.

Koaliční strany nechávají Babišovi příliš velký prostor

Na otázku moderátora, v čem podle něj tkví tajemství častých Babišových úspěchů, Kupka konstatoval, že další koaliční strany nechávají šéfovi hnutí ANO velký prostor. Například, že bez souhlasu premiéra došlo k výměnám v dozorčích radách státních společností. Přitom Babišovo hnutí nedodržuje své předvolební sliby. „ANO říkalo, že chce všude jen odborníky, a jako na běžícím pásu jmenuje do funkcí své členy,“ poznamenal Kupka a ilustroval to na případu karlovarského hotelu Thermal, do jehož čela byl dosazen člověk, který byl „ve Varech znám jako hodně špatná firma".

Na závěr pořadu se místostarosta ODS a zároveň starosta obce Líbeznice svěřil s tím, jak tráví letošní dovolenou. Čtrnáct dní již strávil na táboře se skauty, jeden týden plánuje strávit s rodinou a dětmi u moře.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…