Místopředseda Strany soukromníků rezignoval. Kvůli údajně cíleně vyvolané kauze

09.06.2016 16:07

Známý kritik elektronické evidence tržeb Rudolf Baránek se rozhodl odstoupit ze své funkce prvního místopředsedy Strany soukromníků. K rozhodnutí jej přivedlo obvinění z údajného krácení daní, což považuje za cíleně vyvolanou kauzu. Nechce však, aby se jeho současná situace promítla do krajských voleb.

Místopředseda Strany soukromníků rezignoval. Kvůli údajně cíleně vyvolané kauze
Foto: archiv
Popisek: Rudolf Baránek

„Stranu soukromníků České republiky i dnešní koaliční spolupráci se Svobodnými považuji za své dítě a nepřipustím, aby jí bylo ubližováno kvůli mé osobě,“ napsal v tiskové zprávě Baránek. Uvedl, že se rozhodl přijmout zodpovědnost za své činy „v dnešní době politické arogance“.

„Rád bych však zdůraznil, že se cítím být zcela nevinný,“ dodal s tím, že pomocí dovolání a odposlechů, které má k dispozici, dokáže svou nevinu a očistí své jméno.

Baránek odstoupil z funkce poté, co mu soud potvrdil tříletou podmínku za to, že měl pašovat do České republiky cigarety, čímž stát připravil o 5,2 milionu korun. Pro Beránkovy stranické kolegy to údajně byla nová informace, jelikož ji místopředseda tajil.

Baránkův advokát Martin Krtil se ke kauze svého klienta také vyjádřil a nešetřil kritickými slovy. Zmíněné odposlechy byly pouze zájmové. Navíc nebylo možné přehrát je kompletně, což jde proti duchu práva na spravedlivý proces. V právní bitvě bude proto následovat dovolání.

 „Odposlechy nebyly kompletní a ty, které byly v přípravném řízení a mohly řádně vše osvětlit, státní zastupitelství zničilo, tím nebyl umožněn spravedlivý proces. Ani na návrh obhajoby a požadavek Vrchní soudu v Praze na doplnění nebyly zbývající odposlechy k dispozici. Neúplnost odposlechů, použití pouze zájmových odposlechů s porušením práva na úplný a spravedlivý proces budou předmětem dovolání,“ napsal advokát.

Předseda strany Petr Bajer se za své kolegy také postavil. „V tomto státě je kriminalizován skoro každý, kdo se samostatně projevuje a podniká,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…