Místopředsedkyně sněmovny Klasnová rezignuje na svou funkci

23.04.2012 11:13

Na mimořádné tiskové konferenci se místopředsedkyně Poslanecké sněmovny nechala slyšet, že rezignuje na svou pozici. Odchod z funkce už ohlásila předsedkyni sněmovny Miroslavě Němcové a zítra to oznámí na jeho plénu.

Místopředsedkyně sněmovny Klasnová rezignuje na svou funkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Kateřina Klasnová (VV) si dál po výrocích premiéra Nečase nedovede představit spolupráci s koalicí. Rezignovat se rozhodla již minulý týden.

Hlavním důvodem je podle Klasnové odmítání kupčení s poslanci. „Překvapilo mě to, ale musel jsem s tím počítat,“ nechala se slyšet předsedkyně PS Němcová.

Poslanci VV prý byli obvolávání nejen od Peake, ale taky od jiných poslanců. Ví, že sám Nečas pár jejich poslanců obvolal. „Připadá mi to jako bezprecedentní chování nabízet přeběhlictví,“ sdělila Klasnová na konferenci. Celá tuhle politickou hru nerozehrály VV ale Peake, tvrdí Klasnová. „Připadá mi to lidsky a politicky nepochopitelné,“ dodává.

 „Včerejší dohoda neznamená nic,“ řekla na účet včerejšího setkání K3. Pouze učinili tuhle nabídku o rozvázání koalice. Všechny strany to uvnitř budou ještě řešit. „Proto bude grémium VV a tam se rozhodne,“ dodala Klasnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Benda k čachrům s vědeckými pracemi: Kdybych věděl, že bude toto téma, tak nepřijdu

13:05 Benda k čachrům s vědeckými pracemi: Kdybych věděl, že bude toto téma, tak nepřijdu

O výměně ministrů pro vědu, výzkum a inovace a o korespondenční volbě diskutovali v Partii na CNN Pr…