Mizerný zkurvysyn. Vlivný přítel pořádně zavařil Donaldu Trumpovi

30.04.2016 18:28

Americké primárky jsou nejenom díky Donaldu Trumpovi plné emocí a pro nějaké to ostřejší slovo se nechodí daleko. Přesto svým slovníkem bývalý republikánský předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner veřejnost poměrně dost zaskočil.

Mizerný zkurvysyn. Vlivný přítel pořádně zavařil Donaldu Trumpovi
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Do loňského října předseda Sněmovny reprezentantů se zúčastnil diskuzního fóra pořádaného studentskou organizací Stanford in Goverment (SIG), kde byl mimo jiné vyzván, aby sdělil svůj názor na osobu Teda Cruze, republikánského kandidáta na prezidenta. Moderátor akce, profesor David M. Kennedy, Boehnera vybídl, aby si nebral servítky, protože diskuze se nevysílá živě. Možná však později litoval, protože bývalý republikánský kongresman se skutečně „utrhl ze řetězu“.

„Cruz je zosobněním ďábla. Já mám přátele mezi republikány i demokraty. Dokážu vyjít téměř s kýmkoli, ale v životě jsem nepracoval s takovým zkurvysynem, jakým je senátor Ted Cruz,“ nebral si servítky Boehner a dodal dále, že pokud získá Trump nominaci, tak pro něj bude hlasovat. „Ale pro Cruze bych skutečně hlasovat nemohl,“ konstatoval Boehner, jehož ostré výroky se podle očekávání dostaly ihned po skončení setkání na veřejnost.

Celý text v angličtině je ZDE

Texaský senátor a hlavní Trumpův republikánský vyzyvatel na svoji odpověď nenechal příliš dlouho čekat. „Pokud snad fandíte Boehnerovi a chtěli byste mít prezidenta, jako je on, potom je Donald Trump váš člověk. Já jsem přitom s Bohnerem v životě nepracoval. Pravda je taková, že jej v podstatě neznám. Všeho všudy jsem s ním mohl prohodit tak nejvýš padesát slov. A to možná ještě přeháním,“ uvedl Cruz, který už fakticky nemá šanci Trumpa v primárkách porazit.

Jak konstatuje internetový server televize NBC News, pro Donalda Trumpa našel Boehner mnohem vřelejší slova a zmínil, že spolu dlouhé roky hrají golf. To samé platí i pro jeho hodnocení v pořadí třetího a posledního republikánského kandidáta, který je stále ve hře, guvernéra Johna Kasiche. „On patří mezi mé nejnáročnější přátele, ale je mým dobrým přítelem a já ho mám rád, prohlásil jednašedesátý předseda Sněmovny reprezentantů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…