Mladá česká herečka zuří: Že jsme jenom banda komediantů, která by si měla hrát divadlo a neplést se do věcí, do kterých jim nic není? Jak nic není!

09.04.2017 14:46

Herečka Eva Josefíková se v rozhovoru pro server Aktuálně.cz rozčílila nad skutečností, že by se herci neměli k ničemu vyjadřovat. Podle svých slov je na toto již alergická.

Mladá česká herečka zuří: Že jsme jenom banda komediantů, která by si měla hrát divadlo a neplést se do věcí, do kterých jim nic není? Jak nic není!
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Vadí mi lidé, kteří mají neustále potřebu kázat o tom, kdo se může a nemůže k něčemu vyjadřovat. Jsme přece občany České republiky stejně jako ti diskutéři na internetu, kterým se to nelíbí,“ uvedla s tím, že ona sama respektuje kolegy umělce, kteří se angažují a vyjadřují se k politickému dění.  

„A chápu i ty, kteří se vyjadřovat nechtějí a nemají potřebu veřejně se vyhranit a stát pouze na jedné straně barikády. Jsem doslova alergická na příspěvky v internetových diskusích, že jsme jenom banda komediantů, která by si měla hrát divadlo a neplést se do věcí, do kterých jim nic není. Jak nic není?“ zeptala se. 

Názory v internetových diskusích ji podle jejích slov vždycky dokážou akorát naštvat. „Já taky třeba nesouhlasím s názory fanoušků Ortelu, ale nebudu tvrdit, že nemají právo se vyjadřovat, pokud se drží v mezích zákona. To je přece hloupost! O to víc musí být slyšet opozice. Vždyť na tom, že se můžeme svobodně vyjadřovat, stojí moderní společnost,“ dodala.

Josefíková také podotkla, že ji děsí populismus a vytváření atmosféry strachu. „Rozdělování na černou a bílou,“ dodala. Podle jejích slov se to neděje jenom v Česku, neboť podobné nálady jsou rozeseté prakticky po celé Evropě. 

„Děsí mě, že spousta věcí se nápadně podobá tomu, co lidstvo zažilo v historii. Přátelé mi pořád říkají, že nemám hysterčit a uklidnit se. Nepřijde mi ale, že bych panikařila. Jsem opravdu znepokojená. Zároveň si uvědomuji, že kvalita života v České republice je perfektní. Řada mých přátel i blízkých z ciziny se přestěhovala do Česka právě proto, že se tady JINAK žije tak dobře,“ zmínila. 

K razantnímu vyhrocení názorů došlo podle jejích slov i kvůli Facebooku a sociálním sítím. „Uvědomuji si, že žiju v bublině a můj názor zní taky vyostřeně. Dřív člověk vzal od kamelota noviny a přečetl si je celé. Teď si čteme už jen články, které nám vyfiltroval nějaký algoritmus nebo které sdílejí naši přátelé, se kterými se názorově ztotožňujeme,“ řekla.

Dodala také, že cítí, že stát opodál již dlouho nelze. „Akorát se musím správně rozhodnout, v čem se hodlám angažovat, nechci se vehementně přidat k čemukoliv, křičet vágní hesla a pak toho litovat. Nevidím totiž smysl v hurá akcích, jako jsou třeba internetové petice. Za odvolání pana Zemana jich vzniklo snad pětadvacet. A měly nějaký efekt? Nechci být facebookový sdíleč. Raději se budu věnovat užšímu okruhu témat, kde třeba můžu reálně pomoct. Není v mé moci zařídit lajkováním světový mír. A půjdu k volbám,“ uzavřela.

  • Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …