Mladá žena chtěla dát migrantům cigaretu. Ale ti se jí „odvděčili“ po svém

13.04.2018 20:31

Rakouští daňoví poplatníci budou v příštích letech financovat několikaletý pobyt dvou migrantů ve vězení. Dohromady by měli strávit za mřížemi deset let za znásilnění.

Mladá žena chtěla dát migrantům cigaretu. Ale ti se jí „odvděčili“ po svém
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Případ znásilnění z loňského léta vyvolal v rakouském Linci bouřlivé reakce. K incidentu došlo v noci devátého června, když se dívka vracela domů ze školního večírku. Byla sledována dvěma neznámými muži, kteří ji nejprve požádali o cigaretu. Když jim chtěla vyhovět, muži jí přitlačili na záda tvrdý předmět a tvrdili, že jde o zbraň. Dále jí vyhrožovali, že pokud s nimi nepůjde na místo určení, tak zbraň hodlají použít.

Tímto způsobem se jim podařilo svoji vystrašenou oběť zatáhnout do sklepa blízkého domu, kde mladou ženu podle její výpovědi nejprve napadli a poté oba znásilnili. Z místa činu následně utekli. Šokované oběti se podařilo vylézt ze sklepa a přivolat policii. V první chvíli však nebyla schopna své trýznitele popsat tak, aby mohli být snadno identifikováni. Stopy DNA a sperma na jejím oblečení nakonec po třech týdnech vyústilo k jejich dopadení.

Celý text v němčině máte k dispozici ZDE.

Vyšetřovatelé zjistili, že jde o osmadvacetiletého Turka a o deset let staršího Afghánce. Oba od začátku svoji vinu popírali a starší z pachatelů začal svému mladšímu kumpánovi vyhrožovat. „Jestli mě prozradíš, tak ti ustřelím hlavu,“ stálo v krátkém vzkazu, který zachytili dozorci a o několik dní později otiskla rakouská média. Ale zapírání oběma migrantům nepomohlo, protože důkazy hovořily zcela v jejich neprospěch.

Starší Turek již v minulosti čelil obvinění z porušení zbrojního zákona a vzhledem k dalším okolnostem mu okresní soud v Linci udělil trest ve výši sedmi a půl roku. Obviněný se proti rozsudku na místě odvolal. Naopak jeho mladší spolupachatel trest ve výši dvou let a deseti měsíců přijal. Turecký násilník si tak na konečný rozsudek počká několik dalších dní. Soud jej může o něco snížit, ale stejně tak mu ještě několik měsíců přidat.

Jak uvádí server Volksblatt, obhájci obou obviněných se snažili po celou dobu trvání procesu zpochybnit výpověď oběti znásilnění. Poukazovali na skutečnost, že bere pravidelně drogy a pochází z problematické rodiny. Soudce tyto skutečnosti sice uznal, ale konstatoval, že to nic nemění na tom, že byla sexuálně zneužita proti své vůli. Vedle zadostiučinění jí soud také přiznal finanční kompenzaci 5 500 eur.


 

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …