Mladé migranty přivezli na hřiště, že se bude hrát fotbal. Skončilo to ale velmi brutálně

22.07.2016 7:51

Původně mělo jít o oslavu sportu a radost z pohybu, když spolu sehráli přátelské fotbalové utkání mladí migranti ze dvou dánských azylových center. Vše se však nakonec zvrhlo v brutální bitku, jejíž účastníci si prý počínali jako smyslů zbavení.

Mladé migranty přivezli na hřiště, že se bude hrát fotbal. Skončilo to ale velmi brutálně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

Jak ve středu informovala dánská televizní stanice TV2 Fyn, celý incident se odehrál o víkendu, kdy se mezi sebou na fotbalovém hřišti utkali chovanci z azylového střediska Børnecenter Tullebølle a Børnecenter Hundstrup. Nakonec se však spolu utkali ve velmi brutální rvačce, která neměla s fair play a fotbalem nic společného. „Věci se vymkly kontrole, když rozhodčí odpískal volný přímý kop proti jednomu z týmů. Faulující hráč proti výrokům rozhodčího protestoval a vše nakonec vyústilo v hromadnou bitku,“ říká šéf azylového centra Tullebølle Ulrik Pihl.

Jak uvedli očití svědci této děsivé podívané, celkem se do incidentu zapojilo snad sto nezletilých žadatelů o azyl ze zemí Blízkého východu a Afriky. Rvačka se posléze částečně přesunula také na zahradu, která se nachází poblíž travnatého pažitu. „Seděli jsme zrovna v obývacím pokoji, když jsme najednou zaslechli hrozný křik ze zahrady. Podívali jsme se ven z okna a viděli asi deset až patnáct chlapců, kteří se brutálně rvali. Chovali se jako smyslů zbavení a vedle svých pěstí používali i řetězy,“ líčí paní Karen Marie, která dům a zahradu sousedící s hřištěm obývá se svým manželem.

Marie později vylíčila reportérům televize TV2 Fyn, že mladí migranti následně zaútočili na autobus vezoucí pryč chovance azylového centra Børnecenter Hundstrup. „Dle reportáže rozbili jedno z oken autobusu. Manželé pak zavolali policii, když však muži zákona dorazili na místo činu, bylo už po všem,“ uvádí internetový server Local a cituje šéfa azylového centra Børnecenter Tullebølle Ulrika Phila, podle kterého se on a jeho kolegové rozhodli vše oznámit na policii až poté, co zjistili, který z obou táborů konflikt vyvolal a kdo se naopak pouze bránil.

Podle tvrzení Karen Marie však zdaleka nešlo o první incident, jenž souvisí s místním azylovým centrem Børnecenter Tullebølle. „Naši vlastní vnuci nás nemohou navštěvovat, protože se jejich rodiče obávají toho, co by se jim mohlo stát, kdyby se na zahradě ocitli v nesprávnou chvíli, sdělila médiím postarší spolumajitelka zahrady. Problémy v soužití mezi mladými žadateli o azyl a místními obyvateli částečně připouští i provozovatelé Børnecenter Tullebølle a přislíbili společné setkání, na kterém by si měly obě strany vše otevřeně vyjasnit.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…