Mládek byl dnes nečekaně na pohovoru u premiéra. Spekulace o jeho odvolání sílí

05.06.2015 14:17

Spekulace o možném odvolání ministra průmyslu a obchodu ožily poté, co byl dnes dopoledne Jan Mládek (ČSSD) nečekaně na pohovoru u premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Mládek řekl, že si ho pozval premiér a že neví, kvůli čemu. „Politika je jízda na tygrovi,“ odvětil na dotaz, jestli počítá s tím, zda bude ve své funkci pokračovat. Informoval o tom server iDnes.cz.

Mládek byl dnes nečekaně na pohovoru u premiéra. Spekulace o jeho odvolání sílí
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Podle serveru Mládek za premiérem dorazil do Lidového domu po jednání grémia ČSSD, které řešilo nástupce ministra školství Marcela Chládka.

Po asi půlhodinové schůzce odpovídal Mládek na otázky k tématům schůzky velmi stručně. „Bavili jsme se o fungování vlády obecně, o ekonomických problémech, o tom, co udělat pro hospodářský růst, a o dalším fungování agentury Czechinvest,“ přiblížil, o čem schůzka byla. Týkala se podle něj čistě fungování úřadu. „Na tygru stále jedu,“ podotkl závěrem.

Ani premiér nebyl sdílnější: „Měli jsme schůzku k fungování ministerstva průmyslu. Stejně jako jsem ve čtvrtek měl schůzku s ministrem Dienstbierem o jeho fungování ve vládě, s ministrem Němečkem. Já se scházím se všemi ministry a řeším s nimi agendu, která se týká fungování vlády,“ řekl serveru Sobotka.

Informace o tom, že se v ČSSD uvažuje i o odvolání Jana Mládka, přinesly dnešní Lidové noviny. Podle nich bude Mládek odvolán během letních prázdnin nebo na podzim. List ale citoval i zdroj, podle kterého by bylo Mládkovo odvolání obtížné i z toho důvodu, že jeho rezort funguje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…