Mládežník ze STANu by sebral Česku právo veta. Kvůli Orbánovi

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
16.12.2023 13:45 | Zprávy

Maďarsko na summitu EU zablokovalo finanční pomoc pro Ukrajinu i opětovné projednání rozpočtu Unie. „Ukazuje se, že zrušení práva veta je v našem národním zájmu,“ píše v textu pro server Seznam Médium předseda mládežnické organizace hnutí STAN v Praze Adam Trunečka. Vysloužil si tím na sociální síti X pochvalu od svého šéfa, poslance Martina Exnera (STAN). Zrušení jednomyslnosti v EU je připraven podpořit i ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN); oznámil to v rozhovoru pro iRozhlas.cz.

Mládežník ze STANu by sebral Česku právo veta. Kvůli Orbánovi
Foto: Youtube
Popisek: Adam Trunečka

Lídři Evropské unie schválili v pátek zahájení přístupových rozhovorů s Ukrajinou i s Moldavskem. Maďarský premiér Viktor Orbán, který byl proti zahájení těchto přístupových rozhovorů, nakonec opustil jednací sál ve chvíli, kdy se o tomto bodu jednalo, a umožnil tak schválení. Zablokoval však další finanční pomoc pro Ukrajinu ve výši 50 miliard eur i revizi unijního rozpočtu.

Rozhodnutí maďarského premiéra Viktora Orbána opakovaně využít veto kritizuje evropský aktivista, stanařský mládežník Adam Trunečka, jenž se domnívá, že investice do Ukrajiny je investicí do naší vlastní bezpečnosti. „Už od začátku ale nad jednáními o Ukrajině visela hrozba, že by jeden členský stát, Maďarsko, mohl veškerou evropskou pomoc zablokovat. A to je podle mne absurdní,“ píše asistent poslance Exnera ve svém komentáři na Seznam Médium.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přesně tohle teď čekám, že se vyrojí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJeho Jasnost , 16.12.2023 14:32:02
mladí cucáci Jasánci a Lipánci. Kteří budou poučovat národ, co je v "jeho" zájmu. Takoví by Husa upalovali jak diví, být rok 1415. Beneše a židy lynčovali, být rok 1939. Horákovou čtvrtili zaživa, být rok 1950. Dubčeka vyakčňovali, být rok 1970. Chartisty a Havla zavírali a hnali ze země, být rok 1977. Dnes? USA-náš vzor! "My jsme mládež nová, mládež fijalová, s PP Pávkem v čele, jdeme do ----- Brusele!"

|  26 |  0

Další články z rubriky

Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

20:35 Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

Americká armáda podle zjištění agentury Reuters v době covidové pandemie po několik měsíců vedla taj…