Mladí voliči, uhrane vás zase Karel s čírem? Mládež může rozhodnout

17.09.2013 6:56

Prvovoličů, tedy těch, kteří jdou poprvé volit, je celkem asi 300 tisíc. Odborníci si myslí, že mohou významně zasáhnout do výsledků voleb. Novinky.cz informují, že pro ně je více než program důležitý způsob prezentace.

Mladí voliči, uhrane vás zase Karel s čírem? Mládež může rozhodnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

„Když se mládež podaří zmobilizovat, tak to na výsledcích může být vidět, jako v případě úspěchu TOP 09 a Karla Schwarzenberga,“ říká politolog Tomáš Lebeda. Podle něj sice mladí lidé obecně k urnám příliš nechodí, to ale prý neznamená, že by stranám nemohli výrazně pomoci svými hlasy. Server Novinky.cz píše, že odborníci se prý shodují, že důležitější než vlastní program bude pro mladé lidi způsob, jak své klíčové návrhy strany prezentují v médiích a jak dokážou lidi zaujmout.

TOP 09 volby vidí jako pokračování prezidentské volby

Novinky.cz píší o pohledu Jiřího Pehe, ten řekl, že mladá generace je odchovaná dramatem obrazu. „Pro ně je důležitější image než slovo. Pokud se někomu podaří do obrazové zkratky vtěsnat jejich hodnoty, jako třeba Schwarzenbergovo číro, tak je to rozhodně osloví víc než Zdeněk Škromach u bazénku,“ uvedl.

Pehe se prý domnívá, že rebelská image Schwarzenberga bude právě proto provázet i tuto kampaň. „Ostatně TOP 09 volby vidí jako pokračování prezidentské volby a boj proti Miloši Zemanovi. A to pro mladé bude mít do jisté míry mobilizační účinky,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…