Mladý Klaus, Němcová, Wagnerová, dokonce i ekonom Sedláček. Ti všichni by se prý mohli stát prezidentem

28.09.2016 16:14

Prezidentské volby jsou sice ještě relativně daleko, ale server Expres.cz zveřejnil seznam deseti výrazných osobností, které by mohly tuto roli zaujmout. Vznikl tak seznam odborníků na slovo vzatých, expertů, akademiků, právníků a dalších osobností veřejného prostoru, které mají požadované renomé.

Mladý Klaus, Němcová, Wagnerová, dokonce i ekonom Sedláček. Ti všichni by se prý mohli stát prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šimon Pánek

Hned prvním zmíněným byl „respektovaný a vzdělaný muž s konstantními názory, které mají hlavu a patu“, odborník na školství, publicista a komentátor, syn bývalého prezidenta, Václav Klaus mladší. Dalším možným kandidátem byla i bývalá předsedkyně Nejvyššího soudu a nynější senátorka Eliška Wagnerová.

Na seznam se dostala i mnohá další jména včetně již mnohokrát zmiňovaného europoslance a bývalého ministra spravedlnosti, advokáta Jiřího Pospíšila či šéfa neziskové organizace Člověk v tísni Šimona Pánka.

Celý text zde.

Expres ve svém seznamu uvedl i několik osobností, o kterých dosud řeč nepadla. Jednou z nich byla například „neúprosná, neovlivnitelná, nesmlouvavá, nicméně spravedlivá – a taky atraktivní, tedy dokonale reprezentativní“ vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Dalšími možnými kandidáty jsou například rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima, poslankyně ODS Miroslava Němcová či uznávaný kardiochirurg Jan Pirk.

Na seznam se dostali i dva ekonomové. Jedním z nich je bývalý guvernér České národní banky Zdeněk Tůma a druhým pak Tomáš Sedláček, o kterém Expres napsal, že „umí mluvit, umí přednášet, radil Václavu Havlovi i ministrovi financí, když jím byl Bohuslav Sobotka. Má charisma.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…