Mladý Stropnický se pustil do Trumpa: Bude bojovat za velký byznys, celá ta kampaň je jen podvod

21.07.2016 23:01

O tom, jak by se měla změnit EU i o republikánském kandidátovi na prezidenta USA Donaldu Trumpovi diskutovali ve čtvrtečních Událostech, komentářích předseda Strany zelených Matěj Stropnický a předseda poslaneckého klubu hnutí Úsvit Marek Černoch.

Mladý Stropnický se pustil do Trumpa: Bude bojovat za velký byznys, celá ta kampaň je jen podvod
Foto: zeleni.cz
Popisek: Matěj Stropnický

Stropnický poukázal na to, že nadnárodní ekonomickou moc je třeba vyvažovat nadnárodní politickou mocí. EU by se měla zbavit daňových rájů, v tom ale selhává.

Černoch poukázal na to, že malé státy na federalizaci doplácejí.

Stropnický považuje za logičtější, když jsou hájeny zájmy podnikatelů stranou na celoevropské úrovni, podobně zájmy zaměstnanců také na celoevropské úrovni.

Čeští politici se v Bruselu bez tlumočníků nedomluví

Podle Stropnického je chybou našich politiků, že se v Bruselu kvůli špatné jazykové vybavenosti nedomluví. To podstatné se totiž domlouvá na chodbách a v kuloárech bez tlumočníků, toho ale naši politici nejsou schopni, protože se tam nedomluví. Pak říkají, je to špatně, a to vrhá v očích veřejnosti na EU špatné světlo.

Zelení podle Stropnického považují za nutné, aby Česko nějakým způsobem sdílelo zodpovědnost za přicházející migraci. Nelze celou její tíhu nechat jen na Itálii, Maďarsku apod. Přerozdělování migrantů by se ale mělo dít podle přísných pravidel.

Černoch upozornil, že nejsme zodpovědní za to, co se děje v Německu a Francii. A Úsvit nechce, aby se to dělo u nás.

Trump pojmenovává věci pravým jménem

Řeč přišla i na nejnovější kontroverzní prohlášení Donalda Trumpa, který naznačil, že když některé státy NATO nebudou dostatečně přispívat na obranu, tak že jim v případě nutnosti může být odepřena vojenská pomoc. Podle Stropnického by to byl faktický začátek rozpadu NATO. Zelení vždy podporovali společnou zahraniční a obrannou politiku EU spíše než NATO.

Černoch uvedl, že NATO by měla být opět obranná aliance.

Stropnický varoval, že když na sebe necháme působit strach z teroristických činů, povede to k závodům ve zbrojení. Myslí si také, že Trump bude hájit zájmy velkého byznysu, to voličům teď neříká, to je prý zásadní podvod jeho kampaně.

Černoch připustil, že Trump měl některé kontroverzní výroky jako, že všichni migranti jsou špatní, ale pojmenovává věci pravým jménem, říká zatočíme s islámskými teroristy. „Lidé už mají plné zuby stran, které jim roky lhaly. Stejné je to v Americe,“ podotkl Černoch.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…