Mladý Stropnický věří, že se jeho Zelení vrátí do Sněmovny

20.10.2017 16:52

Šéf Strany zelených Matěj Stropnický očekává, že jeho strana překročí pětiprocentní hranici a vrátí se do Poslanecké sněmovny. Novinářům to řekl dnes poté, co v základní škole na pražském Žižkově odevzdal svůj hlas, napsala ČTK.

Mladý Stropnický věří, že se jeho Zelení vrátí do Sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Očekává spíše vyšší účast u voleb, bude však podle něj záležet i na tom, jak se jemu a dalším politikům podařilo přesvědčit občany, že jít k volbám je potřeba.

„Co se týče Zelených, očekávám, že vstoupíme do Poslanecké sněmovny,“ konstatoval Stropnický. Při svém odhadu vychází z výzkumů volebního potenciálu. „Pokud všichni ze součtu rozhodnutých a nerozhodnutých voličů přijdou, tak to znamená, že tam Zelení jsou, a to bude změna, ze které se někteří politici už nevzpamatují,“ uvedl.

Do volební místnosti dorazil Stropnický, který se tento týden přiznal k homosexuální orientaci, spolu se svým přítelem. Volební účast odhaduje spíš vyšší, což vyvozuje ze zájmu lidí o debaty či o setkání s politiky. „Ale záleží, jestli jsme mimo jiné i já a Zelení dokázali, že volit je potřeba,“ uvedl.

Ve volbách se bude podle Stropnického rozhodovat, zda Česko čeká modernizace, nebo zaostávání. „Také jestli zůstaneme součástí pevného jádra Evropské unie, jestli skončí politika levné práce, lákání montoven,“ uvedl. Další otázkou podle něho je, zda se Česko začne zabývat celosvětovou výzvou, kterou je klimatická změna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…