Mlátil jsem lidi na objednávku funkcionáře ODS, vypověděl recidivista

22.07.2013 7:32

Recidivista Vojtěch Sivák promluvil o tom, že pro některé politiky plzeňské ODS dělal špinavou práci. Kde nepomohla domluva, tam prý poslali svého "zlého" muže, který měl dotyčné zastrašovat. Kromě toho prý také sháněl bílé koně coby jednatele do firem, které neplatily daň.

Mlátil jsem lidi na objednávku funkcionáře ODS, vypověděl recidivista
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Zastrašoval jsem lidi, kteří jim stáli v cestě. Násilím jsem řešil jejich obchodní spory, ale i třenice, které mezi sebou měli," řekl Sivák deníku Právo. Výstražnou lekci měli údajně dostat i plzeňský primátor Martin Baxa nebo člen výkonné rady ODS Roman Jurečko.

Sivákovo tvrzení podle deníku koresponduje s jeho výpovědí, kterou učinil na policii v případě stamilionových úniků, ve kterém figurují i další jména členů plzeňské ODS Radka Mráze, Adama Soleha a Tomáše Vlčka.

Recidivista také přiznal, že sháněl bílé koně jako jednatele do společností, které obchodovaly s pohonnými hmotami, ale neplatily daně. Jako svého zaměstnavatele označil Mráze, v té době člena regionální a oblastní rady strany. "Mlátil jsem pro něho lidi, nebo jim alespoň vyhrožoval," tvrdí Sivák.

Nyní si Sivák odpykává trest za to, že zbil plzeňského podnikatele Michala Sičáka. A to prý na objednávku spolumajitele konkurenčního podniku a člen místního sdružení ODS Radka Nováka.

Novák s Mrázem vše popírají

"Sivák? To jméno mi nic neříká. Možná bych ho poznal podle vidění, stýkám se spousty lidmi," reagoval na dotaz Práva Novák. Že byl ale se Sivákem v kontaktu Mráz, potvrdila Právu Sivákova družka. Chodil za ním údajně i do věznice a přispíval na balíky, které mu posílala. Naposledy ji prý kontaktoval s tím, aby Sivák proti němu nevypovídal a nechal v tom jen Vlčka, bývalého asistenta náměstka primátora Petra Runda.

"Je to hloupost. Sivák je kriminálník a sleduje tím svůj prospěch," popírá slova Sivákovy družky Mrázův advokát Jan Brázda. Podrobněji o případu hovořit nechtěl s odvoláním na to, že nemá souhlas klienta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…