Mlátit Feriho a řvát, že je negr? Nasrat jako! Žádná hospodská potyčka. Masa zastání pro poslance TOP 09

23.04.2019 7:41

Poslanec TOP 09 Dominik Feri, jehož v neděli napadli dva muži na ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohradišťsku, se na svém twitterovém účtu vymezil proti tomu, že by se s někým z útočníků znal. Feri byl propuštěn z nemocnice po ošetření řezné rány na zádech. Kriminalisté už identitu obou podezřelých znají, dosud však nikdo obviněn nebyl. Podle mluvčí policie Moniky Kozumplíkové policisté na případdu i nadále pracují.

Mlátit Feriho a řvát, že je negr? Nasrat jako! Žádná hospodská potyčka. Masa zastání pro poslance TOP 09
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec TOP 09 Dominik Feri po napadení na Moravě

„Hrachem na stěnu, ale přeci jen: mladšího útočníka jsem nikdy předtím neviděl, nemluvil s ním, ani ho nijak neprovokoval. Staršího totéž s výjimkou, že jsem ho potkal na stejné akci dva nebo tři roky zpátky. Tehdy mi vyrazil sklenku z ruky a začal do mě strkat. Tolik k tomu,“ poznamenal Feri k incidentu.

Hrachem na stěnu, ale přeci jen: mladšího útočníka jsem nikdy předtím neviděl, nemluvil s ním, ani ho nijak neprovokoval. Staršího totéž s výjimkou, že jsem ho potkal na stejné akci dva nebo tři roky zpátky. Tehdy mi vyrazil sklenku z ruky a začal do mě strkat. Tolik k tomu.

— Dominik Feri (@DominikFeri) 22. dubna 2019

„Je špatné mlátit politika a vyřvávat u toho, že je negr? A je to vůbec rasismus?“ zeptal se brněnský politik Martin Freund. Podle něj se česká facebooková diskuse reálně posouvá do netušených sfér. „Jako další témata navrhuji například: Brambora – výživné jídlo, nebo tichý zabiják? Lze nakreslit svůj vlastní autoportrét zadkem namočeným do boloňských špaget? Dělení/násobení – neomarxistické úchylky a samozřejmě: Hitler – Mohl být ten kdo měl tak rád zvířata tak špatný člověk?“ vypsal Freund.

Anketa

Je nastupující ministryně spravedlnosti Benešová nebezpečím pro českou demokracii?

11%
89%
hlasovalo: 9918 lidí

Rozčílený komentář s hashtagem NasratJako pak zveřejnil i komentátor Jiří X. Doležal. „Tady se za uplynulých patnáct let – domnívám se, že je to následek internetu – úplně změnila diskusní platforma. Když jsem napsal v devadesátých letech ‚marihuanu je třeba legalizovat, protože není důvod k jejímu zákazu‘' říkali mí oponenti: ‚marihuanu nesmíme legalizovat, protože vede lidi k tvrdým drogám‘. Není to sice pravda, ale vznesli protiargument. Dnes napíšu: ‚Útok zbraní jako na poslance Feriho je zcela nepřijatelný a měl by být přísně potrestán‘, a oponenti píšou: ‚Útok je v podstatě normální, protože on je černej a ty jsi čurák‘. Diskuse, souboj argumentů, zmizela, zůstalo urážlivé vymezování se proti někomu. Jak říká pan premiér, #nasratjako'.

„Dva vlastenci před chvílí na Zlínsku fyzicky napadli Dominika Feriho hrdinsky zezadu, rasisticky mu při tom nadávali a obviňovali ho z přijímání uprchlíků. Zaprvé doufám, že se od toho řádně distancuje politická třída v čele s idioty z SPD, kterým by se při každém takovém incidentu mělo o něco hůř dívat do zrcadla. Zadruhé doufám, že se to nebude vyšetřovat jako nějaká standardní ‚hospodská potyčka‘. A zatřetí doufám, že bude policie bedlivě sledovat vlastenecká vlákna, která to od prvních minut hromadně schvalují,“ napsal krátce po útoku komentátor Petr Bittner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…