Mluvčí Metrostavu se v televizi domáhal od Prahy miliard. Vykládal, kolik firem jinak zkrachuje

29.11.2013 23:07

Firma Metrostav se nedohodla s pražským magistrátem na řešení problémů okolo stavby tunelu Blanka, případ tak putuje k rozhodčímu soudu. U něj bude společnost požadovat zaplacení faktur za více než dvě miliardy korun. Podle mluvčího Metrostavu nejde konat jinak, protože peněz se dožadují i menší firmy, jinak zbankrotují.

Mluvčí Metrostavu se v televizi domáhal od Prahy miliard. Vykládal, kolik firem jinak zkrachuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba pražského tunelu Blanka

František Polák v Událostech, komentářích na ČT zopakoval, že Metrostav Prahu informoval, že práce ukončí 7. prosince. Důvodů má několik. „Zaprvé ten dluh, zadruhé neméně důležitý důvod, protože teď už nemáme co stavět. Většina dokončovacích prací je v režimu změn a Praha jako investor tyto změny nechce schválit,“ vysvětloval mluvčí stavební firmy.

„My jsme informovali vedení města, že dáváme k rozhodčímu soudu řešení toho sporu,“ dodal Polák. V rámci toho bude chtít magistrát řešit i vícepráce. „Druhá strana má právo dávat tam nějaké připomínky,“ komentoval to neutrálně mluvčí.

Předmětem podání Metrostavu ale bude dlužná částka, která se pohybuje kolem 2,1 miliard korun. „To není jen problém Metrostavu,“ upozornil Polák. Podle něj to začíná být problém sociální. Jde totiž i o další menší firmy, třeba Skansku nebo vyloženě malé, které vyrábí například značky.

„A ti lidé mohou zkrachovat kvůli nám a hlavnímu městu Praze,“ varoval Polák s tím, že takové firmy třeba nakoupily drahý materiál, něco vyrobily, ale peníze jim za to nikdo pořád nedal. „Omlouváme se, jak můžeme, ale je nám líto. Já mám plný e-mail tady těch stížností…“ dodal Polák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…