Mluvčí Ztohoven se v rádiu přiznal: Rozstříhání standardy mělo ukázat, co chceme udělat s prezidentským úřadem

26.10.2016 19:16

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls Petra Žílku, mluvčího recesistické skupiny Ztohoven, která si získala pozornost např. tím, že zničila standartu prezidenta republiky – jeden ze státních symbolů naší vlasti. Co chystají recesisté teď?

Mluvčí Ztohoven se v rádiu přiznal: Rozstříhání standardy mělo ukázat, co chceme udělat s prezidentským úřadem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening Karta pro příštího prezidenta. Účastníci měli možnost napsat jména možných kandidátů na příštího prezidenta. Místo červené karty se ujal symbol červených trenýrek

Recesisté se prý nechystají na Hrad v převleku za exekutory, aby vymáhali pokutu za neuveřejnění omluvy Kanceláře prezidenta republiky v kauze Ferdinanda Peroutky. „I když nevím, jestli se náš externí člen Jirka Ovčáček neutrhl ze řetězu a nedělá něco na vlastní pěst,“ rozesmál hned v úvodu Bubílkovou.

Ačkoli by to asi nebylo nijak složité, nikdo ze skupiny Ztohoven prý nevolal panu Bradymu místo pana Forejta, aby mu nabídl vyznamenání. Nedávná poklona Číně podle názoru hosta jen ukázala, že záměna standarty prezidenta za rudé trenýrky byla příhodná. Barva se ukázala jako odpovídající.

Následné rozstříhání standarty mělo ukázat, co by si skupina přála udělat s úřadem prezidenta. Členové mají za to, že by bylo na místě prezidentský úřad zrušit a kompetence hlavy státu rozdělit mezi existující státní instituce.

Skupina Ztohoven prý není politická skupina, ale členové se shodují v tom, že se musejí postavit autoritářským tendencím. Ten tlak na omezování svobod se pomalu šíří. Jsme tu v Rádiu Impuls, které vlastní pan Babiš, a to je takový velký ukrajovač svobod,“ podotkl host. Poukazoval na start elektronické evidence tržeb, kterou považuje za šikanu. 

Teprve čas prý ukáže, jaké akce recesisté ještě uspořádají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…